Jay Lumen újra a Drumcode kiadónál

2019.09.04. -

Jay Lumen immár hosszú évek óta dolgozik együtt Adam Beyer méltán világhírű kiadójával. Első és egyetlen hazai Drumcode előadónk dala ezúttal a DC A-sides kiadványán kapott helyet, mely szeptember 23-án lát majd napvilágot.

 


Jay Lumen és a Drumcode együttműködése úgy tűnik, hogy mindkét fél számára igencsak gyümölcsöző. Elég ha csak Jay első a kiadónál megjelent kislemezére gondolunk, melyet Gary Beck-el közösen szereztek, hiszen ez a megjelenést követően 2 évig a label legsikeresebb EP-je volt. A Lotus / Strange Fruit kislemez, bakeliten is többszörös újranyomásra került, mivel a polcokról igen gyorsan kapkodták el.

Jay szerzeményeiből azóta számos dal került Adam Beyer DC-jéhez, rendre nem kis média és szakmai visszhanggal, rendszeresen a Top10-es listák elején végezve. Ám ami ennél is fontosabb a közönség füléhez és szívéhez is megtalálva az utat.

 

Ezúttal "Razor" című trackjét nézte ki és kérte el Adam Beyer a soron következő A-sides kiadványhoz.
A techno legendának olyannyira tetszett a dal, hogy azóta számtalan fellépésén viszonthallhattuk. Felcsendült többek között Las Vegasban az EDC-n, de Carl Cox-al karöltve az Ultra Music Festival nagyszínpadán is lepörgette a tracket.

Persze Jay Lumen is tesztelte a dalt jó párszor. Többek között az amerikai Phoenix-ben a Phoenix Lights Festival techno stage-én, vagy a Time Warp szervezői csapatának meghívására a németországi Loft klubban, de Detroitban a Movement Festival-on is hallhattuk tőle a tracket.

 


Ő maga ezekkel a szavakkal mesélt a dalról:

"A Razor ötlete egy vonatút alkalmával született egy németországi turném alkalmával. Szerettem volna elkapni vele azt az utazós hangulatot és belecsempészni a vonat zakatolását úgy, hogy egyben kicsit reszelős hangzása is legyen. Azt hiszem, ezt sikerült visszaadni vele. Eredetileg a saját Footwork kiadómon korábban megjelent Aurora kislemezem B oldalára szántam a stúdiózás eredményét. Ám amikor Adam Beyer megkapta az EP promóját, szinte azonnal jött a kérdés, hogy felszabadítható e a track, mert szeretné a Drumcode égisze alatt megjelentetni. Így hát kis szervezés után örömmel mondtam igen."

 

Jay Lumen tehát immár sokadik alkalommal jelenik meg a Drumcode-nál. Gratulálunk neki.

Persze turnéja sem hagy alább, hiszen hamarosan hallható és látható lesz a francia Cosmos Festival keretein belül, majd a Studio B falai között Németországban, de hazánkban a szegedi Sing Sing szezonnyitó rendezvényén is a lemezjátszók mögé áll.
Ezek után pedig egy 6 állomásos amerikai kontinens turnéra indul, ahol játszik többek között San Diego legendás CRSSD fesztiválján, melynek techno színpadán többek között Amelie Lens és Richie Hawtin oldalán lép fel.

 Kapcsolódó cikkek