Interjú az I. Korzó Open Air / E-zenével a gyerekekért jótékonysági rendezvény kapcsán

2018.05.27. -

Június 2-án kerül megrendezésre az I. Korzó Open Air / E-zenével a gyerekekért jótékonysági rendezvény a szentesi Tisza strandon. Egyedülálló kezdeményezés a régióban három fiatal, ambíciózus srác részéről.

A kriszfoto a szervezőkkel beszélgetett. Ennek eredményeként született az alábbi interjú, melyet mindazoknak ajánlunk, akik kicsit is szeretik az e-zenét és nyitottak az ilyen jellegű rendezvények és a mögötte húzódó jótékony célok iránt.

 

Sziasztok srácok! Először is, mondjatok magatokról néhány szót, gondolok itt elősorban a zenei pályátokra, illetve arra, hogy pontosan mivel is foglalkoztok!

Balog Bence:

21 éves szentesi lakos vagyok, jómagam 4 éve foglalkozom komolyabban az underground elektronikus zenével, azon belül is a house és deep tech vonalon. Eleinte Sparky, majd később Flightoff néven. Saját rendezvénysorozatom Southern Underground néven fut a régióban.

A civil életben a Szegedi Tudományegyetem hallgatójaként funkcionálok.

 

Bencze István:

23 éves vagyok és csak tavaly ősszel költöztem ide Szentesre, Erdélyből származok és a versenytánc miatt jöttem ide. A táncéletben magam után tudhatok 3 bajnoki címet és egy világbajnoki 7. helyet. Ezen kívül a kolozsvári Babes Bolyai informatika szakának vagyok a hallgatója.

Többnyire klasszikus zenére táncolunk, de nagy kedvelője vagyok az elektronikus zenének.

 

Hegyes Bertalan:

Hegyes Bertalan vagyok, 24 éves, magyar bajnok versenytáncos, Martfűről. Habár a társastánc műfaja inkább a klasszikus zenéhez áll közel, engem mindig is vonzott az elektronikus zene. Így az én esetemben nem beszélhetünk zenei pályafutásról, hiszen nem vagyok producer, viszont nagy e-zene fogyasztónak tartom magam és közel áll hozzám a techhouse, deep-tech és house műfaja.

 

Hogyan született meg a jótékonysági buli ötlete?

Közösen:

Nos az egész egy baráti pizzázásnak indult, ami egy egész estés beszélgetésbe torkollott, mivel mindhárman megtaláltuk a közös hangot az elektronikus zenében, így először csak gondolati síkon, majd később a kivitelezés irányában elmozdulva elkezdtünk dolgozni közös projektünkön, a Korzó Open Air-en.

 

Volt már hasonló jellegű megmozdulás a környéketeken?

Berci: Nem...

Közösen: Ami azt illeti jótékonysági eseményre került már sor a városban, de ilyen stílusban még korábban senki sem próbálkozott vele, így úgy gondoltuk, hogy a kellemeset a hasznossal ötvözve megvalósítjuk.

 

Mit érdemes tudni a rendezői múltatokkal kapcsolatban? Szerveztetek már hasonló rendezvényt?

Berci és István: A versenypályáfutásunk kapcsán a Szilver TSE által sokszor segítettünk táncversenyek és kisebb városi rendezvények szervezésében.

Bence: Mint említettem, a saját klubestem, a Southerm Underground 2 éves múltra tekint vissza, ez idő alatt a house illetve a techno szerelmeseinek próbáltam kedvezni a régión belül.

 

Mi a célotok ezzel a kezdeményezéssel?

Közösen: Elsősorban a helyi kikapcsolódási lehetőségek kibővítése, majd a kórházi lurkók egészsége, és nem utolsó sorban a elektronikus zenével kapcsolatos tévhitek szétoszlatása. Sajnos azt látjuk, hogy ezt a zenét mint ördögtől való bűnt üldöznek az emberek, így szeretnénk megmutatni, hogy nekünk is van szívünk...

 

Kiknek szól a rendezvény, kiknek ajánljátok? Mire számíthat az oda látogató közönség?

Közösen: Úgy gondoljuk, rendezvényünk a legóhoz hasonlítható, amit szintén 0-tól 99 éves korig ajánlanak. 

Fiatalokat és családosokat egyaránt, hogy amíg a kisgyerek jól érzi magát, addig apa és anya is kikapcsolhasson a szabadban egy kis "buli" által.

Eseményünk programjai két részre oszthatók: a fiataloknak ott van az elektronikus színpad, a tánctér, a bár, bogrács és a street food, a gyerekek részére pedig az ugráló vár, gyerek jóga, kézműves sarok illetve a festői környezet. A reggel 10-től este 10-ig tartó elektronikus zenei buli akár egy egynapos zenei fesztivál, amit jótékonysággal ötvöztünk. Vidám juniális, tuc-tuc gyerek nap..:)

 

Kik, illetve mely médiák támogatják e nemes ügyet? Hogyan áll a témához a városvezetés? Számíthattok-e a részükről is bármilyen jellegű segítségre?

Közösen: Először megemlítenénk a helyi érdekeltségű Radio 451 fm-et, akik megkeresésünkre azonnal pozitívan reagáltak, illetve a Kriszfoto (nevet) portált, hiszen ez az interjú is nektek köszönhetően születik meg. 

A város rugalmas vezetésének köszönhetően eseményünk gördülékenyül lebonyolíthatóvá vált, itt külön kiemelnénk Szabó Zoltán-Ferenc országgyűlési-képviselő úr segítségét.

További kiemelt támogatóink között megemlítenénk:

A Szentesi Pano Sport Pub-ot, a Wildzone vadászboltot, az Uniadvert, továbbá a FallingSkies és a Southerm Underground munkáját.

 

Mik a terveitek, céljaitok a jövőre nézve?

Közösen: Először is, hogy a Korzó Open Air elnyerje a környékbeliek tetszését, hogy ez által később akár további mulatságokkal gazdagítsuk a régiót.

 

 27th Street Parade - Culture of Tolerance

2018.08.11. Belváros, Zürich, Svájc - Zürich, Svájc
Paul Kalkbrenner, Seth Troxler, Joris Voorn, Tale Of Us, Loco Dice, Joseph Capriati, Pan-Pot, wAFF, Eats Everything, Tini Gessler, Bastian Bux, Andres Campo, Andrea Oliva, Nic Fanciulli, Gil Everest, Nici Faerber, Ronny Grauer, Marco Capone, DJerry C, Marco Berto, Vanita, Le Roi, San Marco, Anthik, Andy Katz, Jamira Estrada, Ken Benovi, Wassily, Sensu, Two Waves, Cella, Garance, Null + Void, Soame, Gianni Callipari, Definition, Dario D'attis, Jimi Jules, Manon, Reto Ardour, Ezikiel, Andhim, Animal Trainer, Dubfire, Nicole Moudaber, dk Daniel & Kurt, Aitor Robles, Marek Kay, F.E.M. Ensemble, Night Talk, Angie Taylor, Thomas B, McCoy's S.U.N. Project, Murciano, Luciano, Kantarik, Sanja, Kellerkind, Alain Delay, Thomi B, De La Swing, Manuel Moreno, David Aurel, Ilona Maras, Oliver Aden & Luis Cruz, Sydney Dry, Pitri Heil, Cosmix 2.0, Aaron Khaleian, Adam Ellis, Agent C., Alfred Heinrichs, Andy, Anyken, Arado, B.K., Basement Brothers, Bass Hours, Black Spirit, Brandee, Bynomic, Calou, Frantic / Carol Fernandez, Chris.P, Claz, Cosimo Mele, D-Joker, D.M.G, Danny Carls, Darius, Darren Porter, Dave Hard, Dave Rook, De La Maso, XworkX DJs (DeeCello & Fabio Lombardia), DJ Fly-D, Djulian, Dream, Emilian, Fabio Florido, Ferry Tale, Flowboy, Fly, G.P., George Lamell, Hartmann, Hellchild, Hildi, Jean Pearl, Jerome Anthony, Joe T Vannelli, Joel Fabrice, Johan Gielen, Jose Maria Ramon, Juffy, K-Base, Klangkünstler, Kloë Braun, Laser Lele, Leeroy, Leventino, Liquid Soul, Lupo di Mare, Madwave, Makcim, Max, MC Democian, MC Stephen Davis, Monkey Safari, MoveMental, Mr. Da-Nos, Nade, Nanotek, Nightwalker, Nora En Pure, Pat Farrell, Patrick Vanto, pavl, Pearl, PFW Allstars, Phil Praise, Piranattack, Quicksilver, RamSal, Randy, Raphael Raban, Renisound, Roberto Barone, Robin Tune, Roger M, Rolf Imhof, Roman Klinger, Romano Corsini, Ron, Sachi Toyama, Salon Sombre, Sam Madi, Screech, Sean Tyas, Sei B, Shinouda aka Djane Cämix, Solarstone, Sonidy, Sons Of Maria, Spacekid, Stallo, Stephanie, Steven Stone, Sven May, Taylor & Clarke, Technology, The Lakeman, The Old Dropers, Thomas Lizzara, Tito Torres, Tomcat, Tripple-O, United Levels, Visionkids, Wankelmut, X-Bone, Xicu Portas live, Z-Groove