Ötven séf személyes történetével találkozhatsz a 10. Gourmet Fesztiválon

2020.03.04. -

Idén már tizedik alkalommal rendezzük meg a kárpát-medencei gasztronómia legnagyobb, négy napos ünnepét, a Gourmet Fesztivált. Május 21. és 24. között 120 élvonalbeli fővárosi és vidéki étterem, street food hely, cukrászda, borászat, bár és főzde veszi birtokába a már megszokott helyszínt, a Millenárist, ahol a fesztivál minden eddiginél nagyobb területet kap majd.

 A korábbi évek étel- és alapanyag-tematikái után idén egy kulcsszót, az örökséget választottuk a fesztivál központi témájának. Ettől azt várjuk, hogy emblematikus fogásaik mellett a kiállító éttermek séfjei személyes ízeket, ételeket, történeteket vesznek majd elő. “Úgy gondoltuk, hogy a jubileumi év jó alkalom arra, hogy kidomborítsuk a Gourmet erősségét, nevezetesen, hogy a kiállító éttermek séfjei személyesen is részt vesznek az eseményen. Az idei témával az ő történeteikre, emlékeikre, szakmai örökségükre koncentrálunk. Reményeim szerint ez minden eddiginél sokszínűbb és különlegesebb fesztiválmenüt eredményez, amely a nagyközönséget sem hagyja majd hidegen.” - tette hozzá Nemes Richárd, a rendezvény főszervezője. 

A séfek szinte együtt töltik majd a fesztivál négy napját a látogatókkal, az éttermeikből és tévéműsorokból ismert ikonok közül a színpadon is bemutatót tartanak olyan gasztrosztárok, mint Rácz Jenő, Wolf András, Mizsei János, Bíró Lajos vagy az encsi Dudás testvérek.

A színpadon ezúttal is Mautner Zsófi és Jókuti András lesznek a házigazdák, akik a neves séfek mellett többek között olyan ínyenceket is vendégül látnak, mint Dragomán György, Hajós András, Pásztor Anna és Sváby András. 

A bemutatókon túl workshopok és gyerekfoglalkozások is helyet kapnak a programban, a felnőtteket pedig egy izgalmas új, szabadtéri helyszínnel, a Tűzhellyel várjuk majd.