Interjú a Say Hello Klub programszervezőjével (Debrecen)

2020.04.01. -

Február 29-én volt szerencsénk ellátogatni a Debrecen szívében található „Say Hello” Klub-ba, ahol a  Black Out szervezésében egy techno szeánszon élhettük át ennek a kis klubnak a kellemes és családias atmoszféráját. Mialatt az ütemek egyre inkább fokozták a hangulatot… sikolyok, taps és ováció háttérhangjai alatt kérdezgettem a klub programszervezőjét a múltról, jelenről és a jövőbeli elképzelésekről…

 


 

Kérlek mutatkozz be és mesélj kicsit a Say Hello klubról! Mi a küldetésetek?

Először is szeretném megköszönni, hogy eljöttetek, ezzel is emelve az est színvonalát, ami már most biztos, hogy elég erős éjszaka vár ránk.

Küldetésünk az kétségkívül az, hogy mindenki jól érezze magát nálunk, ennél több célunk nincs. Szeretnénk egyedi és exkluzív bulikat gyártani a debreceni közönségnek, akik ezért nagyon hálásak nekünk.

Ahogy bejöttök a klubba a hely elkezd mesélni, nem nagyon tudok mit hozzáfűzni, ezt az élményt csak az éli meg, aki már volt nálunk. Szerintem menjünk ki a backstageből és nézzük meg, hogy milyen a hangulat, ez majd mesélni fog helyettem.

 


 

Hogyan kerültél a klub élet közelébe? Mesélnél magadról egy kicsit? A program szervezői pályafutásod mikor kezdődött? Mikor és hogyan lettél a „Say Hello” program szervezője?

Egy vidéki községből kerültem fel a „nagy” Debrecenbe, ahol hatalmas pörgés volt és bulik mindenhol. Így elkerülhetetlen, hogy az új barátokkal, ismerősökkel elmenjetek ti is bulizni, mivel kíváncsiak voltatok, hogy ez mégis milyen, mivel sosem voltatok.

Ekkor rengeteg rendezvény után, rengeteg embert ismertem meg, köztük dj-ket, szervezőket, plusz rengeteg olyan embert, akik imádnak bulizni. Akkor kerestem meg az Ibiza Night Partyt, akik hatalmas teltházas bulikat csináltak már akkor is a HALL-ba. Itt lehetőségem volt arra, hogy promoter legyek. Nagyon élveztem viszont, vágytam még többre, az Ibizának már minden feladatra megvolt az embere, nagyon stabil és profi bulikat csináltak végig, itt a promóterkedéssel tudtam a legtöbbet segíteni nekik.

Neten böngészve találkoztam elsőnek a Black Trap csapatával, akik azért lettek egyből szimpatikusak, mivel valami újat csináltak, már akkor is ők pörgették a legnagyobb dubstep bulikat országszerte.

Itt kerestem meg Khell Bendegúzt, a csapat egyik alapítótagját, azóta pedig én is részese vagyok ennek a nagyszerű csapatnak rendezvényszervezőként/ városi vezetőként. Vele ezentúl nagyon jól tudtunk együtt dolgozni és rengeteg más közös bulit is sikerült összehozni. Többet között a Say Helloban is, innen pedig nem kell tovább ragoznom, a helytől kaptam egy nagyon jó ajánlatot, hogy ezentúl szervezzem az összes bulit itt. Nagyjából egy álom ami itt végigzajlott.

 

Mesélj kicsit a feladatköreidről is!

Feladatom igazából az, hogy minden buli a legprofibb legyen. A személyzet ellenőrzése és koordinálása, fellépőknek a megfelelő infrastruktúra biztosítása, hang és fénytechnika folyamatos ellenőrzése és karbantartása, amiről még szeretnék mesélni. Meg ezeken felül nyilván a sok papírmunka, de ez már a másik véglet, ezt már senki nem látja. Nem is szeretnénk, hogy látszódjon, az a cél, hogy az emberek, akik eljönnek hozzánk, jól érezzék magukat, más nem számít!

 

Véleményed szerint napjainkban jobb Debrecen party élete, mint mondjuk 5 éve? Mi a véleményed a mostani debreceni klub életről? Sokat változott az utóbbi pár évben?

Sajnos / nem sajnos csak olyan információim vannak a régi partyéletről, amiket olvasok vagy hallok másoktól, próbálok mindig tanulni, de azért nem minden információ releváns, amiket a „régi” bulikról hallok.  5 éve semmi közöm nem volt az éjszakai élethez, sőt bele sem mertem gondolni, hogy egyszer több rendezvénysorozat mellett egy klubnak is a rendezvényszervezője lehetek. Mindenképp sokat változott a klub élet ennyi idő alatt. Rengeteg műfaj jön be, illetve tűnik el a süllyesztőben, így mindig naprakésznek kell lennünk. Talán ez az előnye annak, hogy ilyen fiatalon belecsöppentem. ?

 

Mi az, ami megkülönbözteti a Say Hello-t a többi debreceni vagy környékbeli klubtól?

Őszintén megmondva erre a kérdésre nem számítottam, ilyet talán csak az kérdez, aki még nem volt nálunk. Legszélesebb zenei paletta talán nálunk található, sőt talán ez az a hely, ahol mindenki megtalálhatja a neki legkedvesebb zenei stílust és társaságot. Nagyon ritka az olyan hétvége, ahol két ugyanolyan stílusú rendezvény jelenik meg, nem az a célunk, hogy egy adott műfajhoz vonatkoztassák a klubot.

 

 

Hogyan emlékszel a legelső bulitokra?

Legelső kontaktom a klubbal 2019 február 8-án volt, amikor a Black Trap sorozatunkkal jöttünk szétbombázni a helyet. Ezt megelőző év végén támadtunk be Debrecenbe a dubsteppel és szerettünk volna más helyszíneket is kipróbálni a városban, ezért jutott a Say Hellora a választásunk, akkor ez még egy nagyon kezdetleges klub volt, azóta már rá sem lehet ismerni, elrendezésben sem illetve technikai adottságokban sem.

Már a klub rendezvényeként a legelső bulim a 2019 október 5.-ei Mikee Mykanic lemezbemutató koncert volt. Ez a klub történetében a legnagyobb buli volt kétségkívül. Teljes teltházat sikerült összehozni. Ezt a bulit még a RapCaviar sorozattal kezdtük el szervezni, viszont mire elérkezett az ominózus dátum, már a hely részéről is kivettem a részem ebben a hatalmas buliban.

 


 

Milyen zenei stílusok jellemzőek a Say Hello-ra? Milyen jellegű bulik kerülnek nálatok megrendezésre akár házon belül vagy külsős szervezők által?

Techno és minden alműfaja, dubstep trap és ezeknek is az alműfajaik, gondolok itt a riddimre akár, ami nagyon szárnyal napjainkban. Ezen kívül még a latin bulijaink is nagyon jók, de volt már itt rengeteg goa buli is, ezeken kívül még kiemelném a rapet és a trapet, ami talán a legszerethetőbb műfaj a fiatalok számára.

 

Kik a rezidens dj-itek és mit kell róluk tudni?

Nincsenek rezidens lemezlovasaink. Mindig az adott műfajhoz vagy tematikához építjük fel a rendezvényeinket, így nem biztos, hogy ugyanaz a dj lenne a legjobb döntés az összes bulira.

 

Az eddigi fellépők közül kik azok, akikre igazán büszkék vagytok? Kik voltak azok a fellépők és partik-sorozatok, amelyek a hazai élvonalból látogattak el hozzátok?

Rengeteg fellépő megfordult már nálunk, így nagyon nehéz belőle kiemelni a legnagyobbakat. Szinte minden műfajban dolgoztunk már nagyobb nevekkel. Többek között nálunk járt már: Mikee Mykanic, Bernathy Zsiga, Quixotic, Peppelino, Punk Fanatic, de akár reggelig sorolhatnám azokat a neveket, akiknek nagyon szépen köszönjük a részvételt, kivétel nélkül mindenkivel hatalmas bulit sikerült összehoznunk, amiért még mindig hálásak vagyunk!

 

A szombati Black Out techno bulin tapasztalhattam a hangrendszeretek mellkas döngető erejét. Hallhatóan nagyon tisztán és dinamikusan szólt. Néhány mondatban tudnál róla mesélni?

Ha egy hangrendszer minőségi eszközparkból áll, az meg nem garancia arra, hogy alapesetben bárhol jól is szól. Ilyenkor a rendszervezérlő beállítása a helyi adottságokhoz kulcsfontosságú. Nagyban meghatározza a hangnyomást, és a hangminőséget is. Hangtechnikában hatalmas segítségünkre van Trella Tibi, a környék egyik legjobb hangtechnikusa, illetve Mátyus Zsolti is, akiktől minden segítséget megkapunk a bulikra.

 

Milyen terveitek vannak a jövőre nézve? Mire számíthatnak a hozzátok ellátogató partyarcok?

Nagyon széleskörű portfóliónk van, talán a városban a legszínesebb. Egy héten belül a technotól a latinig minden buli megtörténhet. Hiszünk abban, hogy egy jó klubnak minden közönséget ki kell szolgálnia. Nem vagyunk elzárkózva semmilyen bulitól, viszont szinte már minden stílusból van egy olyan sorozatunk, amelyet állandó rendszerességgel tartunk.

 


 

Köszönöm a válaszaidat. Úgy gondolom valóban egy színes programvilággal rendelkeztek és itt valóban mindenki megtalálhatja a zenei egyéniségéhez leginkább passzoló hangzásvilágot, bulihangulatot. További sok sikert és eredményes partikat kívánok Nektek és közönségeteknek. Bízom benne, még találkozunk! J

 

További információkat a soronkövetkező eseményekről az alábbiakban találhattok:

https://www.facebook.com/sayhellodebrecen/

https://www.instagram.com/sayhellodebrecen/

https://www.sayhello.hu

 

Készitette: METRUM

https://www.facebook.com/Dj.NTony.Metrum/