Black Out – Episode sorozat - Tiszta és hamisítatlan TECHNO a javából! - Interjú

2020.03.08. -

Black Out – Episode sorozat

Tiszta és hamisítatlan TECHNO a javából!

 

Február 29-én szombaton volt szerencsénk ellátogatni Debrecen belvárosában, a „Say Hello” klub falain belül egy techno szeánszra a Black Out sorozat soronkövetkező csapatós meetingjére. Őszintén megvallva, soha nem voltam nagy techno fan, de természetesen az én életemben is felcsendültek a gépiesen nyikorgó hangok egy Hyperspace-en, Bónuszon vagy Mayday-en, kb 10-15 évvel ezelőtt! XD

Ami nagyon meglepett, hogy hozzám képest fiatalnak mondható srácok tű éles pontossággal mixelnek olyan dinamikus gépzenéket, amelyeket még meghatározni sem tudok a technon belül… és a hideg  futkos a hátamon… rángatja a dance a lábamat… Ha ezt egy dj képes nálam elérni, akkor tudnom kell a titkát! Így hát úgy döntöttem, megkérdezem tőlük, mégis hogyan lehet ez ;)

 

 

Helló! Mikor és milyen indíttatásból alakultatok, mint partysorozat?

Először is engedd meg, hogy megköszönjem, hogy eljöttetek! Valójában  több mint egy éve volt néhány buli, ami után Máté fejéből kipattant a gondolat, hogy mi lenne, ha partisorozat lenne, majd rám írt/felhívott, hogy mi a véleményem és mondjak már egy jó nevet. Röviden, így született a Black Out production és ezen belül az Episode sorozat. Hosszabban is nagyjából ennyi. Önerőből építkezett 4 totál kezdő srác, én pedig hagytam, hogy kicsit saját bőrükön érezzék, hogy milyen is ez, és mit kell melózni egy buliért. Nem akartam igazán beleszólni. De tanultak, fejlődtek és tök ügyesen megalapozták ezt az egészet. Kialakult a keménymag, akik szeretettel járnak a szettjeikre és a bulikra. Időközben 3-ra csökkent a létszám, és én továbbra is a háttérben voltam. Olyannyira, hogy néha csak böffentettem egy mondatot, amivel tovább tudtak lendülni az éppen aktuális problémán. Aztán lement az első év és annyira működni látszott ez az egész, hogy komolyra vettem és gyermeki lelkesedéssel álltam be melózni melléjük.

 

Milyen zenei irányzatokat képviseltek?

A zenei irányzatot talán a legegyszerűbb megfogalmazni, hiszen techno. (haha) Ezen belül azért van mozgás a melodictól az aciden át, egészen a hardig, gyakorlatilag bármi felcsendülhet egy Black Out rendezvényen ami techno és jó. Nem ennyire eklektikus azért ez a dolog. Törekszünk arra, hogy a fellépőink is megfelelő körítést kapjanak, de szeretjük ezt a mozgásteret. Lehetőségünk van sokkal magasabb BPM számmal nekimenni egy estének a környéken lévő bulikkal ellentétben, de a közönségünk nyitottsága befogad egy lassabb, darkosabb estét is, és ez felbecsülhetetlen.

 

Mit szeretnétek adni a közönségeteknek? Mi a küldetésetek?

Szeretjük a zenét, a hangos zenét, meg a jó zenét. Ha ezek a dologok találkoznak, akkor már csak hasonló gondolkodású emberekre van szükségünk, hogy kialakuljanak emberi-baráti kapcsolatok, na meg egy jó hangulatú buli. Szeretünk adni és kapni is. Az a sok energia, ami a bulik alatt áramlik, az semmivel sem pótolható. Sok ismeretség, barátság köttetett már ezen idő alatt is.  Szerintem erről szól ez az egész, egy összekapcsolódásról. Egy ilyen rendezvényen elmosódnak bizonyos határok. Nem számít honnan jöttél, mit dolgozol, vagy, hogy milyen autód van. Itt nem ezen normák szerint létezünk. Itt a zene köti össze az embereket. Talán az a küldetésünk, hogy azt a néhány tucat embert hónapról hónapra összekovácsoljuk és kicsit szebbé, boldogabbá tegyük ezáltal a világot. De ki tudja?!

 

Nekem ez tetszik J „Talán a küldetésünk az, hogy azt a néhány tucat embert, hónapról hónapra összekovácsoljuk, és kicsit szebbé, boldogabbá tegyük ezáltal a világot.”

 

Hányan vagytok, mint szervezők és miképpen oszlanak meg a feladatok? Kik a rezidens dj-k?

Ki merem jelenteni, hogy 5 fős a csapat, meg persze a lelkes promótereink. Mindamellett, hogy most már én is aktívan jelen vagyok, Soma (Somazed) is csatlakozott hozzánk. A feladatok felosztása olykor komplikáltabb, mert mindenki szívesen kiveszi a részét a teendőkből, de van aki a kreatívban remekel, van aki inkább tárgyal,  és van aki a jeggyel, egyéb merchandise beszerzéssel foglalkozik. Néha azért megváltoznak a szerepkörök, de ez is velejárója ennek, hiszen mindannyian tevékenykedünk emelett valamit.

Djk: Somazed, Taty, Unleashed, Ragazzo

 

 

A hazai és a nemzetközi élvonalból kik azok a fellépők, akikre igazán büszkék vagytok, hogy zeneileg színesíthették a bulijaitokat?

Az első évet csak önerőből csináltuk és nem hívtunk meg jóformán senkit sem. Az idei kicsit más, bár még csak február van, ezért nehéz messzemenő dolgokat levonni, mégis nagyon büszkék vagyunk a hétvégi szülinapra, (ahol Ti is jelen voltatok), hiszen Bernathy Zsiga fogadta el a felkérésünk és hihetetlenül jó érzés egy ilyen ikonikus személyt tudni a rendezvényünkön.. Januárban a Rawe-től érkezett M_Fourk, na az is brutál buli volt, gyakorlatilag lebontottuk a helyet.

 

Az országban hol és milyen rendszerességgel rendeztek bulikat?

Jelenleg Debrecenben havi rendszerességgel jelentkezünk Episode nevezetű sorozatunkkal a Say Hello falai közt. Nagyon megtaláltuk itt a helyünk. Nincs hangpara, tökéletesen nyitott és segítőkész vezetőség fogadott minket és folyamatos a kontakt. Ez nagyon fontos! Nyári események kapcsán kicsit kilépünk a megszokott mederből és belekóstolunk a kültéri és fesztivál dolgokba is, de egyelőre erről nem szeretnék többet elárulni.

 

 

Az 1 éves fennállásunk megkoronázása képp február 29-én, úgyszintén Debrecenben, a Say Helloban megrendezett Birthday Episode Bernathy Zsiga vendégszereplésével igen ütősre sikeredett, aki igazi művészi live performance produkciójával lenyűgözte a közönséget. Mindezt mi sem szemlélteti jobban, mint a rendezvényen készült rövid videó beszámolónk:

 

Természetesen az est folyamán készült fotóalbum sem maradhat el, mely az alábbi linken lapozható át:
https://kriszfoto.hu/kepek/0229-black-out-birthday-episode-w-bernathy-live

 

Mik a céljaitok a továbbiakban?

Célunk egy olyan brandet megformálni, amit az emberek összekötnek a minőségi technoval. Ma, amikor külön „peak time” szekció van a beatporton az aktuális trendi techno zenéknek és fancy klubokban dübörög az a valami, amit szintén annak neveznek, akkor azt kell mondjam, baromi nagy szükség van ránk (is) . Nem mondom, hogy mi vagyunk az egyetlen olyan brigád, aki real techno arcnak képzeli magát, de szeretném azt hinni, hogy azon kevesek közé tartozunk, akiknek van erről az egész kultúráról még némi fogalma.

 

Hol találkozhat veletek ismét a közönségetek és azok, akik még csak most fognak belekóstolni a megálmodott technoviálgotokba? J

Következő publikus eseményünk a március 21.

https://www.facebook.com/events/619229425304089/

 


 

Mi a Facebook, Insta, Youtube, Soundcloud… elérhetőségeitek, amelyeken a techno rajongók infomálódhatnak rólatok?


Oldalaink:

https://www.facebook.com/TheBlackOutProduction/

https://www.instagram.com/blackoutproductions_hu

 

Rezidenseink:

Unleashed (alapító tag) https://www.facebook.com/UnleashedDJ/

Taty (alapító tag)  https://www.facebook.com/tatymusics/

Ragazzo (alapító tag) https://www.instagram.com/ragazzo.dj/

Somazed  https://www.facebook.com/somazedofficial/

 

Köszönöm a beszélgetést. Az elmondásaitok és a hallottak alapján, ezzel a hozzáállással és tehetséggel, bízom benne, hogy még hosszú időn át sokat fogunk rólatok hallani. További sok sikert Nektek! J

 

Készítette: METRUM

https://www.facebook.com/Dj.NTony.Metrum