Miller

Info

Stílusok: Dance, Funky, House, R'N'B, Retro

Bemutatkozás

Az elmúlt 20 évben bejártam Budapest és az ország legnevesebb klubjait, valamint legsötétebb bugyrait, de továbbra is a zene és a közönség éltet.

Beleszülettem a diszkó korszak kellős közepébe. Hároméves lehettem, amikor édesapám véletlenül a kobakomra rakta hatalmas fejhallgatóját, azóta állandóan ütemre jár a fejem. Az óvodában bakelitlemez volt a jelem, az általános iskolában pedig már folyamatosan bulizni akartam, annak ellenére, hogy akkoriban egy nem gyenge, SZTK-keretes szemüvegben nyomultam. Mindeközben rendszeresen szabotáltam az iskolaköpeny és az úttörőnyakkendő viselését, az egykori ellenőrzőfüzetem pedig a mai napig elrettentő példaként díszeleg iskolám „ereklyéi” között, mivel igazgatói intők begyűjtésében talán még mindig én vagyok a rekorder. Középiskolás koromban aztán partiztam is rendesen, majd röviddel később már a pult másikoldalán találtam magam.
Lemezlovászi tevékenységemet 18 évesen kezdtem, de a Magyar Honvédség úgy gondolta, jobb lenne, ha egy évig a hazámat szolgálnám és védeném. Engedtem a csábításnak. Ebből az egy évből hosszútávon csak a sapkagyártók profitáltak, ugyanis megkopaszodtam, és azóta sapkákkal pótolom a hajam helyét. Van is belőle több tucat, gyűjtöm őket, mint a média a celebeket. Ennek egyetlen hatalmas előnye van, hogy nem kell rettegnem sem az őszüléstől, sem a kopaszodástól. 
Az elmúlt 20 évben bejártam Budapest és az ország legnevesebb klubjait, valamint legsötétebb bugyrait, rádióztam hosszú éveken át, hallgattam médiatudományt az egyetemen, összegyűjtöttem 9000 lemezt, készítettem saját slágereket és remixeket, de továbbra is a zene és a közönség éltet.

BIOGRÁFIA: 
A dj ténykedést ő is (mint a legtöbben) suli bulikon kezdte el az általános iskola felső tagozatában, illetve a gimnáziumi évek alatt. Ezt követően sikerült megismerkednie a szakma egyik nagy öregével, Cserhalmi Györggyel, aki sokat segített abban, hogy kisebb klubokban munkát tudjon vállalni, és ez által folyamatosan fejlődve megmérettesse magát. Állandó OSZK működési engedéllyel (Lemezbemutatói Szakvizsga) 1994 óta rendelkezik. Pályafutása néhány éven belül a legkisebb kluboktól az ország akkori legnagyobb klubjáig, a miskei Galaxy-ig ívelt, ahol házigazdaként 6 éven át lehetett részese a mára már legendává magasztosult megaklub diadalútjának. 
2006-ban saját dallal jelentkezett, "Only virgin" címmel. Dj Miller debütáló felvétele egyértelmű slágerként robbant be a köztudatba, itthon és külföldön egyaránt. 
2007-ben világkörüli pályára állította a "Shining" című, második slágerét is. Itthon a dal 20 hétig szerepelt a MAHASZ DANCE TOP 40-en, ahol egészen a dobogó harmadik helyéig jutott. A VIVA CLUB CHART-on pedig 19 héten át jegyezték a videó klipet, amely szintén az előkelő harmadik pozícióig menetelt. Dj Miller ebben az esztendőben már a remixelés világában is kipróbálta magát, Kovács 'Nagyember' László, Dragon S, Dj Páz, Dj Wallas, és Dj MoLa egy-egy muzsikájából is készített saját változatokat. 2007. végén megjelent első hivatalos mixlemeze, „Saturday Night Session” címmel. 
A 2008-as évben elsőként Dundika - "Csak rázz fel!" című, r'n'b stílusban íródott dalának dance verzióját készítette el, amelyhez újravágott videó klip is párosult, amit február közepétől kiemelt rotációban játszottak a magyar zenei televíziókban. Ezt követően elkészült a Dundikával közös "Nevess 100x" című nyári sláger, amely Dj Miller 2006-os "Only virgin" című felvételének magyar nyelvű átirata. Majd Dj Kincses - "Felhők közt a nap" című dalához készített remixet, amely olyannyira jól sikerült, hogy Dj Miller remixéhez külön videó klipet vágattak. 
2009. tavaszán megjelent Dj Miller harmadik önálló dala, a "Like you", amely számos kiváló remix, valamint egy újabb videó klip kíséretében indult el hódítóútjára.
Rádiós és dj. tevékenységéről a Freee Magazin már 1997-ben és 1998-ban elismerően cikkezett, majd 1999-ben egy Dj NewL által készített hosszabb, fényképekkel gazdagított interjút jelentettek meg róla, amelyet még abban az évben a Party News-nál is követett egy hasonló terjedelmű és témájú írás. 2006 augusztusában újabb egyoldalas cikk jelent meg róla a Freee Magazin hasábjain, mint az Eldorado Dance Hall házigazdájáról. Ezt még abban az évben követte egy kétoldalas Interjú a Pesti Stílus Magazin Hangár rovatában, amely elsősorban bemutatkozó dala, az Only virgin sikerének kapcsán íródott. 
Dj Miller az elmúlt hosszú évek során bejárta Budapest és az ország legnevesebb klubjait. Húsz évnyi aktív lemezlovasság, számos rezidencia, vendégszereplés, rádióműsor és turné van már a háta mögött, de ő továbbra is járja az országot, és a zene, valamint a közönség élteti. Csütörtökönként a Dokk Cafe, illetve nyáron a Dokk Beach hangulatfelelőse, havonta egy szombaton a szegedi Sing-Sing házigazdája, de többször megfordult már a Moulin Rouge-ban, a Dokk Arénában, a Sensation-ben, játszott már a White Angel-ben, a Symbol-ban, a Play-ben, és a Bed Beach-en is. 
Zenei repertoárja a klasszikus funky és retro muzsikákon át, a még napjainkban is oly divatos r’n’b és dance zenéken keresztül, egészen a dallamos house slágerekig terjed. De számos esetben e fentebb említett stílusok vegyítésével éri el a kellő hangulatot.

Képek

Mixek