Interjú az I. Korzó Open Air / E-zenével a gyerekekért jótékonysági rendezvény kapcsán

2018.05.27. -

Június 2-án kerül megrendezésre az I. Korzó Open Air / E-zenével a gyerekekért jótékonysági rendezvény a szentesi Tisza strandon. Egyedülálló kezdeményezés a régióban három fiatal, ambíciózus srác részéről.

A kriszfoto a szervezőkkel beszélgetett. Ennek eredményeként született az alábbi interjú, melyet mindazoknak ajánlunk, akik kicsit is szeretik az e-zenét és nyitottak az ilyen jellegű rendezvények és a mögötte húzódó jótékony célok iránt.

 

Sziasztok srácok! Először is, mondjatok magatokról néhány szót, gondolok itt elősorban a zenei pályátokra, illetve arra, hogy pontosan mivel is foglalkoztok!

Balog Bence:

21 éves szentesi lakos vagyok, jómagam 4 éve foglalkozom komolyabban az underground elektronikus zenével, azon belül is a house és deep tech vonalon. Eleinte Sparky, majd később Flightoff néven. Saját rendezvénysorozatom Southern Underground néven fut a régióban.

A civil életben a Szegedi Tudományegyetem hallgatójaként funkcionálok.

 

Bencze István:

23 éves vagyok és csak tavaly ősszel költöztem ide Szentesre, Erdélyből származok és a versenytánc miatt jöttem ide. A táncéletben magam után tudhatok 3 bajnoki címet és egy világbajnoki 7. helyet. Ezen kívül a kolozsvári Babes Bolyai informatika szakának vagyok a hallgatója.

Többnyire klasszikus zenére táncolunk, de nagy kedvelője vagyok az elektronikus zenének.

 

Hegyes Bertalan:

Hegyes Bertalan vagyok, 24 éves, magyar bajnok versenytáncos, Martfűről. Habár a társastánc műfaja inkább a klasszikus zenéhez áll közel, engem mindig is vonzott az elektronikus zene. Így az én esetemben nem beszélhetünk zenei pályafutásról, hiszen nem vagyok producer, viszont nagy e-zene fogyasztónak tartom magam és közel áll hozzám a techhouse, deep-tech és house műfaja.

 

Hogyan született meg a jótékonysági buli ötlete?

Közösen:

Nos az egész egy baráti pizzázásnak indult, ami egy egész estés beszélgetésbe torkollott, mivel mindhárman megtaláltuk a közös hangot az elektronikus zenében, így először csak gondolati síkon, majd később a kivitelezés irányában elmozdulva elkezdtünk dolgozni közös projektünkön, a Korzó Open Air-en.

 

Volt már hasonló jellegű megmozdulás a környéketeken?

Berci: Nem...

Közösen: Ami azt illeti jótékonysági eseményre került már sor a városban, de ilyen stílusban még korábban senki sem próbálkozott vele, így úgy gondoltuk, hogy a kellemeset a hasznossal ötvözve megvalósítjuk.

 

Mit érdemes tudni a rendezői múltatokkal kapcsolatban? Szerveztetek már hasonló rendezvényt?

Berci és István: A versenypályáfutásunk kapcsán a Szilver TSE által sokszor segítettünk táncversenyek és kisebb városi rendezvények szervezésében.

Bence: Mint említettem, a saját klubestem, a Southerm Underground 2 éves múltra tekint vissza, ez idő alatt a house illetve a techno szerelmeseinek próbáltam kedvezni a régión belül.

 

Mi a célotok ezzel a kezdeményezéssel?

Közösen: Elsősorban a helyi kikapcsolódási lehetőségek kibővítése, majd a kórházi lurkók egészsége, és nem utolsó sorban a elektronikus zenével kapcsolatos tévhitek szétoszlatása. Sajnos azt látjuk, hogy ezt a zenét mint ördögtől való bűnt üldöznek az emberek, így szeretnénk megmutatni, hogy nekünk is van szívünk...

 

Kiknek szól a rendezvény, kiknek ajánljátok? Mire számíthat az oda látogató közönség?

Közösen: Úgy gondoljuk, rendezvényünk a legóhoz hasonlítható, amit szintén 0-tól 99 éves korig ajánlanak. 

Fiatalokat és családosokat egyaránt, hogy amíg a kisgyerek jól érzi magát, addig apa és anya is kikapcsolhasson a szabadban egy kis "buli" által.

Eseményünk programjai két részre oszthatók: a fiataloknak ott van az elektronikus színpad, a tánctér, a bár, bogrács és a street food, a gyerekek részére pedig az ugráló vár, gyerek jóga, kézműves sarok illetve a festői környezet. A reggel 10-től este 10-ig tartó elektronikus zenei buli akár egy egynapos zenei fesztivál, amit jótékonysággal ötvöztünk. Vidám juniális, tuc-tuc gyerek nap..:)

 

Kik, illetve mely médiák támogatják e nemes ügyet? Hogyan áll a témához a városvezetés? Számíthattok-e a részükről is bármilyen jellegű segítségre?

Közösen: Először megemlítenénk a helyi érdekeltségű Radio 451 fm-et, akik megkeresésünkre azonnal pozitívan reagáltak, illetve a Kriszfoto (nevet) portált, hiszen ez az interjú is nektek köszönhetően születik meg. 

A város rugalmas vezetésének köszönhetően eseményünk gördülékenyül lebonyolíthatóvá vált, itt külön kiemelnénk Szabó Zoltán-Ferenc országgyűlési-képviselő úr segítségét.

További kiemelt támogatóink között megemlítenénk:

A Szentesi Pano Sport Pub-ot, a Wildzone vadászboltot, az Uniadvert, továbbá a FallingSkies és a Southerm Underground munkáját.

 

Mik a terveitek, céljaitok a jövőre nézve?

Közösen: Először is, hogy a Korzó Open Air elnyerje a környékbeliek tetszését, hogy ez által később akár további mulatságokkal gazdagítsuk a régiót.