DC’s Music 004 – Dandy a.k.a. Peter Makto & Gregory S: Deepology EP

2012.12.10. - -

 

Masszív EP-vel zárja 2012-t Diwex és Cave Sedem közös kiadója, a DC’s Music. A szeptemberben indult labelnek a december 10-étől elérhető Deepology EP-je a negyedik megjelenése a zenepiacon. Egy biztos: a kiadvány valamennyi felvétele egyenként is alaposan befűthet a táncparkett szerelmeseinek…


Az eredeti szerzemény a (többi közt) Truesounds alapítóként csúcskedvenccé vált Dandy fejéből pattant ki, akinek már új alteregójával, Peter Maktoval is barátkozhatunk a produceri munkái révén. A Deepology-t Gregory S-szel követte el, aki nem más, mint a Truesounds másik fele, azaz Invoice. A szerző- és DJ-páros egyik dögös-bólogatós muzsikát dobja ki a másik után, hibátlan kompozíciókkal gazdagítva olyan kiadókat, mint pl. a tengerentúli labelóriás, a ReadyMix, valamint a Kiko és a OneWay. A Deepology a klasszikus house elemek felhasználásával alkotott egy ízig-vérig 21. századi underground house felvételt. Minden benne van, amitől az embernek mozogni támad kedve: koszos groove-ok, nyargaló cinek, dübörögve lüktető dobok, hipnotikus szöveg - s már indul is a laza galopp a parketten.  


Az első remixben Sydney és Lukez mester alaposan átsatírozta a zenei összképet: a tónusok sötétebbek és elmosódottabbak lettek, és bár a tempó nem, de a hangulat alapján sokkal inkább a klasszikus techno kellemesen zúzós, ipari hangulatát idézi a műremek, mintsem a house élénk, vidám színeit. Luka Zenon egyébként a több mint egy évtizede működő Luke Recordings feje, az ausztrál Sydney Kebosh pedig az elválaszthatatlan producertárs, aki történetesen a Tokyo Red Recordings feje is. Mindketten figyelemre méltó zenészek, közös munkáikat a Seemless, a Suntree vagy a HEAVY címke alatt találjuk.


Cave Sedemé a másik izgalmas remix, amiben ismét rácsodálkozhatunk a zenei kreativitás végtelenségére. Róla is többször szólt már a fáma, főleg, miután a Further Recordsnál tavaly megjelent az első szerzői albuma, de jött már ki zenéje a Monique Musique, a Teleskopik, az Apollo és a FeralCode égisze alatt is. A DC’s Music társ-tulaja ízekre szedte-vette, újrateremtette az eredetit: a Deepology az ő olvasatában egy hintaló játékosságával ringat, s a lábdobok úgy kenődnek szét gyomortájékon, mint puha padlószőnyegen a banános pite, a vokálból pedig csak egy-egy elnyúlt foszlány sejlik fel - nagyon misztikusan.

A kegyelemdöfést a Diwex-féle verzió adja az EP-n: az öblössé kerekített basszus mellett a tempó is fel lett tekerve. A cinek visszacsempészésével egy totális főidős integetős alapdarab kerekedett belőle. A másik DC’s boss semmiféle kíméletet nem tanúsít: masszívan belöki a hallgatóságot a képzeletbeli vagy valós tánctér közepére ezzel a verzióval. Meg kell hagyni, ehhez mindig is nagyon értett, s bár a zenei sokszínűség és széleslátás rá is igaz, azért a Diwex-féle táncleckét olyan kiadók is örömmel adták ki/fel, mint mondjuk a Kina, Monique Musique, Malicious Smile, Deep Disco …


A kiadó előző EP-je (Gianluca Caldarelli - Mind Games) november 11-én jött ki, és Loco Dice már úgyszólván rongyosra játszotta. A soron következő Deepology pedig már a promóciós köröket futva is olyan támogatókat szerzett magának a nemzetközi vizekről, mint például Hernan Cattaneo, Chris Fortier, Luigi Madonna, David Herrero, Stacey Pullen, Jody Wisternoff, és még sorolhatnánk.

Web:
www.beatport.com/label/dcs-music/27825
www.facebook.com/dcsmofficial