Chriss klasszikus mixe nyitja meg a Synthetic archívumát

2013.01.28. - a.r.c.pr

 

 

Chriss Ronson több mint egy évtizede készítette el az első Synthetic Pleasure mixet, amely igazi klasszikussá vált az évek során. A Synthetic csapat új weboldalára hétről-hétre kerülnek fel a 2002 és 2007 között elkészült anyagok, az időszak meghatározó DJ-itől.


A Synthetic Pleasure első része igazi mérföldkő volt a hazai zenei és internetes életben, hiszen ez volt Chriss első (fél-)hivatalos mixalbuma. Akkoriban teljesen újdonságnak számító teljes artwork, valamint a CD-re írást segítő cue-file is járt a mixek mellé. A koncepció szerint a sorozat igyekezett azon sikeres magyar DJ-ket bemutatni, akik még nem rendelkeztek hivatalos mixalbummal. Abban az időben egy-egy ilyen epizódot 4-5 ezren is letöltöttek a Partycom.hu weboldalon keresztül, ami az ötletgazdák minden akkori várakozását felülmúlta.

Azóta persze a weben óriási mix-csődület van, a fejlődéssel együtt szinte minden egy-két kattintásnyi távolságra van az embertől. Érdekes azonban visszatekinteni a kor legjobb lemezlovasaira, hiszen a kétezres évek elején egy-egy ilyen lehetőséget keményen megragadtak a DJ-k és szívüket-lelküket beleadták a mix készítésébe. Az időutazás tehát elkezdődik és a csapat tervei szerint hétről-hétre kerülnek fel a mára szinte egytől-egyik ronggyá hallgatott mixek. Elsőként Chriss, majd Blackman és Dandy következnek sorban (21 album jelent meg összesen). Minden mix mellé készítettek a srácok egy interjút is a művészekkel, amelyben kitérnek arra, hogy mennyi minden változott meg (vagy épp maradt meg ugyanolyannak) egy évtized távlatából.


A Synthetic csapat az archívum létrehozása mellett a legfrissebb irányzatokat sem hanyagolja, február 2-án ugyanis az Astronaut Music-kal közös estjükre az egyik legeredetibb kortárs producert, Petar Dundovot hívták meg, aki Magyarországon először a Synthetic estjén lép a közönség elé a Cinema Hallban. Az esten fellép a legelső Synthetic Pleasure készítője, Chriss Ronson is, így mindenki könnyedén összehasonlíthatja, hogy mennyit változott 2002 óta a zene és ő maga is.

Az új Synthetic weboldal: www.synthetic.co.hu

A február 2-i Astronaut & Synthetic parti eseményét itt találod: www.facebook.com/events/301948403256839

Chriss Ronson:
www.djchrissronson.com
www.facebook.com/chrissronson
www.soundcloud.com/chriss_ronson
www.youtube.com/djchrissronson