Jay Lumen szenzációs évindítása: 2015-ben már három Top10-es kislemez!

2015.03.17. - -

 

Jay Lumen a 2015-ös esztendőben is hihetetlenül magasra tette a mércét. Idei három kislemezének mindegyike a Beatport eladási listájának Top10-ében végzett. Ez már önmagában is fantasztikus teljesítmény ám, ha ehhez hozzávesszük, hogy ezzel immár egy közel 4 éves, eddig megszakítás nélküli sorozat folytatódik, akkor egyenesen egyedülálló szenzációról beszélhetünk.Jay Lumen napjainkra egyértelműen a nemzetközi és a hazai elektronikus zenei szcéna egyik legmeghatározóbb alakjává vált. Hétről hétre a legjobb klubok, fesztiválok vendége, ahogy arról legutóbb a mexikói BPM Fesztivál keretében zajlott fellépése esetében is beszámoltunk.
A titka talán az, hogy soha nem ül a babérjain és mindig egyre magasabbra és magasabbra emeli azt a bizonyos mércét.

Ez bizony a 2015-ös esztendőben sincs másként, hiszen Jay Lumen ez idáig már 3 Top10-es dallal büszkélkedhet a Beatport eladási listái alapján.

Az év az "Our Freedom" című dal Top10-be kerülésével indult, mely a Noir Music gondozásában jelent meg tulajdonképpen még 2014 decemberében, ám idén januárban lépett be a legjobb 10 tech house dal közé. A track egész pontosan az 5. helyig jutott és január végéig nem is tudta onnan kimozdítani senki.A soron következő dal a januárban megjelent "You Know" című techno eposz volt, mely az Octopus Records szárnyai alatt látott napvilágot és a Beatport techno toplistájának legjobb 10-ébe került a 9. helyen. Jay Lumen egy ideig a két dallal átfedésben, tehát egyszerre szerepelt a Top10-ekben, ami nem mindennapi teljesítmény.

Végül, de nem utolsó sorban következett a "Departures" című dal, mely 100% Pure kiadó égisze alatt jelent meg. Ez egészen pontosan a Beatport techno toplistájának 2. helyéig jutott és cikkünk keltekor immár egy hónapja szerepel a 2. helyen.Mindez már önmagában is lenyűgöző teljesítmény. Azonban még korántsem értünk a végére.

Ez a három kislemez egy közel 4 éve tartó folyamatos Top10-es Jay Lumen sorozat folytatása, mely azt jelenti, hogy a hazai talentum minden újonnan megjelent kislemezével a legjobb 10 kiadvány között végzett.

Ilyen teljesítményre még nemzetközileg sem volt képes senki 4 éven keresztül folyamatosan. Nem is csoda hát, hogy mint arról legutóbbi cikkünkben is beszámoltunk, Jay Lument a 2014-es év 3. legjobb tech house és 10. legjobb techno előadójának választotta a Beatport. Ezen felül ő készítette el az év 4. legjobb techno szerzeményét szintén a Beatport tavalyi összesítése alapján, míg Traxsource éves összesítésében az év techno remixe fűződik a nevéhez, melyet Green Velvet "Bigger Than Prince" című dalára készített.Ő maga így beszélt ezekről az eredményekről:

"Őszintén szólva én minden kislemezem megjelenése előtt izgatott vagyok. Ez nem is csoda, hiszen egy újabb darabot adok ki magamból. Megmutatom a világnak, hogy éppen mi foglalkoztat, milyen gondolatok járnak a fejemben, milyen érzések cikáznak bennem és éppen milyen hangulatban voltam, amikor az adott dalok születtek. Kicsit mindegyik a gyermekem és az ember a gyermekére nyilván szeretne büszke lenni. Épp ezért ugyanolyan izgalommal figyelem az új dalok sorsát is, mint amilyennel az első kislemezem megjelenésekor rágtam tövig a körmeim, idézőjelben persze.
Abban az ember soha sem lehet biztos, hogy melyik dal milyen fogadtatásban részesül. Ha ez így lenne, akkor nem lennének szubjektív érzések, gondolatok, vélemények a világban. Pont ez a művészet szépsége is egyben. Ez a kiszámíthatatlanság.
Én egyszerűen csak megírom a dalokat, amik belőlem jönnek és reménykedem benne, hogy azok elnyerik a zeneszerető nagyérdemű tetszését is.
Így aztán amikor egy dalom bejut a legjobb 10 dal közé, az leírhatatlan örömmel tölt el, hiszen ez az egyik legnyilvánvalóbb válasz arra, hogy az ember valamit megfogott, amiért már érdemes volt stúdióban tölteni azokat a hosszú napokat és éjszakákat. Ez az az érzés, amit a fellépések alkalmával is visszakapok. Ez az a szeretet, a zene által teremtett egység erejének érzése. Amikor nem számít, hogy ki honnan jött, ki mit csinált épp aznap, csak az számít, hogy együtt vagyunk és velünk lüktet az este.
Hálásan köszönöm ezeket az élményeket a közönségnek és mindazoknak, akik szeretik és hallgatják a zenéimet, vagy mixeimet."Nos valóban. Egyértelműen állíthatjuk, hogy Jay Lumen folyamatosan megtalálja azt a bizonyos esszenciát, amivel utat talál rajongóinak füléhez és szívéhez.

Az is bizonyos, hogy ezt ugyanúgy megteszi DJ szettjeivel is, ha nem még inkább.
Mi sem lehet jobb példa erre, minthogy a Mixcloud listáján is rendszeresen a Top10, azaz a legjobb 10 élő mix között szerepelnek szettjei hol techno, hol tech house stílusban.

Nem is csoda hát, hogy turné naptárában rossz hasonlattal élve, egy tűt sem lehet leejteni. Mára az egyik legkeresettebb nemzetközi lemezlovassá vált, így méltán lehetünk büszkék hazánk "üstökösére".27th Street Parade - Culture of Tolerance

2018.08.11. Belváros, Zürich, Svájc - Zürich, Svájc
Paul Kalkbrenner, Seth Troxler, Joris Voorn, Tale Of Us, Loco Dice, Joseph Capriati, Pan-Pot, wAFF, Eats Everything, Tini Gessler, Bastian Bux, Andres Campo, Andrea Oliva, Nic Fanciulli, Gil Everest, Nici Faerber, Ronny Grauer, Marco Capone, DJerry C, Marco Berto, Vanita, Le Roi, San Marco, Anthik, Andy Katz, Jamira Estrada, Ken Benovi, Wassily, Sensu, Two Waves, Cella, Garance, Null + Void, Soame, Gianni Callipari, Definition, Dario D'attis, Jimi Jules, Manon, Reto Ardour, Ezikiel, Andhim, Animal Trainer, Dubfire, Nicole Moudaber, dk Daniel & Kurt, Aitor Robles, Marek Kay, F.E.M. Ensemble, Night Talk, Angie Taylor, Thomas B, McCoy's S.U.N. Project, Murciano, Luciano, Kantarik, Sanja, Kellerkind, Alain Delay, Thomi B, De La Swing, Manuel Moreno, David Aurel, Ilona Maras, Oliver Aden & Luis Cruz, Sydney Dry, Pitri Heil, Cosmix 2.0, Aaron Khaleian, Adam Ellis, Agent C., Alfred Heinrichs, Andy, Anyken, Arado, B.K., Basement Brothers, Bass Hours, Black Spirit, Brandee, Bynomic, Calou, Frantic / Carol Fernandez, Chris.P, Claz, Cosimo Mele, D-Joker, D.M.G, Danny Carls, Darius, Darren Porter, Dave Hard, Dave Rook, De La Maso, XworkX DJs (DeeCello & Fabio Lombardia), DJ Fly-D, Djulian, Dream, Emilian, Fabio Florido, Ferry Tale, Flowboy, Fly, G.P., George Lamell, Hartmann, Hellchild, Hildi, Jean Pearl, Jerome Anthony, Joe T Vannelli, Joel Fabrice, Johan Gielen, Jose Maria Ramon, Juffy, K-Base, Klangkünstler, Kloë Braun, Laser Lele, Leeroy, Leventino, Liquid Soul, Lupo di Mare, Madwave, Makcim, Max, MC Democian, MC Stephen Davis, Monkey Safari, MoveMental, Mr. Da-Nos, Nade, Nanotek, Nightwalker, Nora En Pure, Pat Farrell, Patrick Vanto, pavl, Pearl, PFW Allstars, Phil Praise, Piranattack, Quicksilver, RamSal, Randy, Raphael Raban, Renisound, Roberto Barone, Robin Tune, Roger M, Rolf Imhof, Roman Klinger, Romano Corsini, Ron, Sachi Toyama, Salon Sombre, Sam Madi, Screech, Sean Tyas, Sei B, Shinouda aka Djane Cämix, Solarstone, Sonidy, Sons Of Maria, Spacekid, Stallo, Stephanie, Steven Stone, Sven May, Taylor & Clarke, Technology, The Lakeman, The Old Dropers, Thomas Lizzara, Tito Torres, Tomcat, Tripple-O, United Levels, Visionkids, Wankelmut, X-Bone, Xicu Portas live, Z-Groove

Kapcsolódó cikkek