Jay Lumen exkluzív 4 órás szettel ünnepelte friss, Top 3-as dalát Kanadában!

2015.05.11. - -

 

Jay Lumen a hosszú hétvége alkalmával Kanadában turnézott két óriási sikerű telt házas fellépés erejéig. Játszott a (kanadai) Londonban és Torontó legendás underground klubjában a Coda-ban, ahol egy exkluzív 4 órás szettel kápráztatta el a közönséget. Ez utóbbi azért is volt érdekes, mivel az egyik itt készült magazin számára adott interjúban beszélt először legújabb dalának, a Roots 88-nek fergeteges fogadtatásáról és irigylésre méltó Top 3-as helyezéséről a Beatport eladási listáján.Jay Lumen továbbra is igen aktívan gyűjti a "légi mérföldeket". Alig számoltunk be ausztrál turnéjáról, máris egy újabb ilyen eseménnyel szolgálhatunk.

Jay ezúttal Kanadában pörgette a lemezeket, egy úgynevezett "mini turné" keretein belül. Ez egészen pontosan két állomást érintett, melyek a Londonban található Tabu és Torontó első számú, mára világhírű, igazi underground klubja, a Coda voltak. Ez utóbbiban Jay egy exkluzív 4 órás szettet prezentálva állt a lemezjátszók mögé, mely kuriózumértékkel bírt és a közönség már hetekkel a buli előtt nagy izgalommal várta.

Jay Lumen fellépésére akkora volt az érdeklődés, hogy az elővételes jegyek egy héttel a buli előtt teljesen elfogytak, így a szervezők a fennmaradó jegyeket is elővételben kezdték értékesíteni. Végül 2 nappal a buli előtt már biztosított volt, hogy az est teljes teltház mellett fog lezajlani.A Coda egyébként a mára meglehetősen nagy hírnévre szert tett Art Department nevű deep house előadó (mára a két tag külön utakon folytatja karrierjét) tulajdonában áll. Nem is csoda hát, hogy az igazán sötét, ám mégis családias hangulatú, kb 1000 fő kapacitású helyszín underground körökben még a legkritikusabbak szemében is maximálisan és dicsérő szavakkal értékelt. A klubban eddig olyan nevek játszottak, mint Richie Hawtin, Dubfire, Ben Klock, Blond:ish, Maya Jane Coles, DJ Tennis, Stephan Bodzin, Paco Osuna, Chris Liebing, Nicole Moudaber, és még hosszan sorolhatnánk.
Ezúttal Jay Lumen töltötte be a meghívott sztárvendég szerepét óriási sikerrel, hiszen a hangulat önmagáért beszélt.

Jay Lumen fellépésére már nagyon készültek a rajongók. A tömegben szép számmal villantak fel a házi készítésű Jay Lumen pólók, sapkák, ami azért is lehetett kellemes meglepetés, hiszen hivatalosan ezek egyike sem kapható jelenleg. A közönség igencsak kreatív volt a szövegezéseket illetően, de talán a legtalálóbb egy hölgy "Fruit of the Lumen" feliratú rövidujjúja volt, melyet azóta is sokan emlegetnek, akár egy jól sikerült szlogent.Persze Jay szettjére a szakma is meglehetősen kíváncsi volt. Több elektronikus zenével foglalkozó magazin - köztük a Daily Beat - is jelezte, hogy interjút szeretne készíteni vele még a fellépést megelőzően. Az estét érintő várható szett mellett az aktualitásokra, azon belül Jay legfrissebb, Roots 88 című dalára és annak szenzációs sikerére is kíváncsiak voltak. Ez nem is csoda, hiszen a track alig egy hét alatt száguldott fel a Beatport eladási listájának Top 3, legjobb tech house dala közé és még cikkünk keltekor is a 3. helyen tartózkodik.

Jay szerzeményét az élő legenda, Green Velvet tulajdonában lévő Relief Records jelentette meg single formában. A kiadó annyira bízott a dal sikerében, hogy az szólóban került kiadásra. Nos, a jelek szerint nem is tévedtek. A track persze a Coda falai között is felcsendült a 4 órás exkluzív DJ szett egyik kiemelkedő elemeként.Jay Lumen így kommentálta kanadai mini turnéját:

"Mindig szívesen megyek vissza Kanadába, hiszen remek élmények főznek hozzá. Először talán a helyi Space Ibiza Festival keretein belül játszottam ott és azóta évről évre visszajárok legyen szó fesztiválról, vagy klub rendezvényről. A Coda pultja mögött óriási élmény volt állni, hiszen fantasztikus volt a buli, akárcsak a Tabuban másnap. Hihetetlen volt a közönség rajongása, pláne amikor megláttam a nevemmel feliratozott pólókat, nem hittem a szememnek. Hatalmas érzés ennyi szeretetet kapni. Ezúton is köszönöm a lehetőséget a szervezőknek."


Jay Lumen valóban rendszeres vendég Kanadában, hiszen már számtalanszor megfordult ott. Játszott például az ország legnagyobb fesztiválján, a Digital Dreams-en, de korábban hallható volt a Maison Mercer, a Circus Afterhours, vagy a Ryze, de a Waterfront Festival és az általa is említett Space Ibiza Festival színpadán is.Ezúttal még egy rövid kirándulásra is volt ideje a gyönyörű Niagara-vízeséshez, mely Kanada és az Amerikai Egyesült Államok határán terül el. Jay szerencséjére pont a kanadai oldalról nyílik szebb és teljesebb kilátás erre a természeti csodára, így az élmény a lehető legteljesebb lehetett.

Így hát Jay Lumen nem csak két fantasztikus bulit tudhat maga mögött Kanadában, de egyszerre érezhette magát turistának is és új élményekkel gazdagodhatott.

Itt meghallgatható Jay Lumen élőben rögzített 4 órás mixe a Coda klubból:
www.soundcloud.com/jay-lumen-official/jay-lumen-live-at-coda-toronto


 


27th Street Parade - Culture of Tolerance

2018.08.11. Belváros, Zürich, Svájc - Zürich, Svájc
Paul Kalkbrenner, Seth Troxler, Joris Voorn, Tale Of Us, Loco Dice, Joseph Capriati, Pan-Pot, wAFF, Eats Everything, Tini Gessler, Bastian Bux, Andres Campo, Andrea Oliva, Nic Fanciulli, Gil Everest, Nici Faerber, Ronny Grauer, Marco Capone, DJerry C, Marco Berto, Vanita, Le Roi, San Marco, Anthik, Andy Katz, Jamira Estrada, Ken Benovi, Wassily, Sensu, Two Waves, Cella, Garance, Null + Void, Soame, Gianni Callipari, Definition, Dario D'attis, Jimi Jules, Manon, Reto Ardour, Ezikiel, Andhim, Animal Trainer, Dubfire, Nicole Moudaber, dk Daniel & Kurt, Aitor Robles, Marek Kay, F.E.M. Ensemble, Night Talk, Angie Taylor, Thomas B, McCoy's S.U.N. Project, Murciano, Luciano, Kantarik, Sanja, Kellerkind, Alain Delay, Thomi B, De La Swing, Manuel Moreno, David Aurel, Ilona Maras, Oliver Aden & Luis Cruz, Sydney Dry, Pitri Heil, Cosmix 2.0, Aaron Khaleian, Adam Ellis, Agent C., Alfred Heinrichs, Andy, Anyken, Arado, B.K., Basement Brothers, Bass Hours, Black Spirit, Brandee, Bynomic, Calou, Frantic / Carol Fernandez, Chris.P, Claz, Cosimo Mele, D-Joker, D.M.G, Danny Carls, Darius, Darren Porter, Dave Hard, Dave Rook, De La Maso, XworkX DJs (DeeCello & Fabio Lombardia), DJ Fly-D, Djulian, Dream, Emilian, Fabio Florido, Ferry Tale, Flowboy, Fly, G.P., George Lamell, Hartmann, Hellchild, Hildi, Jean Pearl, Jerome Anthony, Joe T Vannelli, Joel Fabrice, Johan Gielen, Jose Maria Ramon, Juffy, K-Base, Klangkünstler, Kloë Braun, Laser Lele, Leeroy, Leventino, Liquid Soul, Lupo di Mare, Madwave, Makcim, Max, MC Democian, MC Stephen Davis, Monkey Safari, MoveMental, Mr. Da-Nos, Nade, Nanotek, Nightwalker, Nora En Pure, Pat Farrell, Patrick Vanto, pavl, Pearl, PFW Allstars, Phil Praise, Piranattack, Quicksilver, RamSal, Randy, Raphael Raban, Renisound, Roberto Barone, Robin Tune, Roger M, Rolf Imhof, Roman Klinger, Romano Corsini, Ron, Sachi Toyama, Salon Sombre, Sam Madi, Screech, Sean Tyas, Sei B, Shinouda aka Djane Cämix, Solarstone, Sonidy, Sons Of Maria, Spacekid, Stallo, Stephanie, Steven Stone, Sven May, Taylor & Clarke, Technology, The Lakeman, The Old Dropers, Thomas Lizzara, Tito Torres, Tomcat, Tripple-O, United Levels, Visionkids, Wankelmut, X-Bone, Xicu Portas live, Z-Groove

Kapcsolódó cikkek