Jay Lumen és Green Velvet közös kislemezzel lepte meg a világot! A kiadvány tripla Top10!

2014.08.27. - -

 

Bombaként robbant a hír az e-zenei szcénában, hogy az új generációs techno üstökös, Jay Lumen és a szakma legendás, immár élő klasszikussá vált ikonja, Green Velvet közös kislemezzel jelentkezik. Az azóta már megjelent EP az első héten tripla Top10-el indított a Beatporton, hiszen mindhárom dallal a legjobb 10 között startolt.

A kislemez mellett senki nem tud egy-egy pozitív jelző nélkül elmenni és szinte minden magára valamit is adó DJ rávetette magát erre az exkluzív kiadványra, amellett, hogy elismerő szavakkal méltatja a kollaborációt.
Adam Beyer például egész egyszerűen ennyivel értékelte a kislemezt: "Jay's remix is wicked and original version is bomb as well!"

Jay Lumentől már megszokhattuk, hogy mindig valami nagy dobással kápráztat el minket. Újabb falakat dönt le és újabb addig elérhetetlennek hitt magaslatokat hódít meg.

Ezúttal sincs ez másként, hiszen legfrissebb kislemezével végképp beírta magát a világsztárok sorába.
Nem kisebb névvel készített ugyanis közös EP-t, mint a techno legendával, Green Velvet-el.
Azt hiszem ez utóbbi úriembert senkinek nem kell bemutatni, hiszen olyan örökzöld dalok fűződnek a nevéhez, mint a "Flash", a "Destination Unknown", vagy a "La la land", nem is beszélve a "Preacher Man"-ről, vagy egyik friss bombájáról, a "Bigger Than Prince" című dalról (melyhez egyébként Jay is készített remixet).
Kettejük közös munkájából csakis valami igazán átütő produkció születhetett és erre ez a kiadvány méltó bizonyíték.

Az eredeti közös dalt Jay maga is újra gondolta, így az Original Mix mellé egy igazi főidős techno remix is került Jay Lumen nevével fémjelezve. Green Velvet pedig Cajmere szerzői álneve alatt készített egy deep verziót harmadikként, mellyel így teljessé vált a zenei paletta.

Persze a közönség megismerkedhetett a dallal már korábban is, hiszen a techno verzió Jay számos elő szettjében feltűnt már a megjelenést megelőzően is.
Leforgatta többek között a hazai Sziget Festival Colosseum Stage-én, de óriási sikerrel játszotta Torontóban a Waterfront Festivál-on, vagy éppen az angliai Liverpoolban a legendás The Garage Warehouse klubban.

Íme egy videó Jay fergeteges bulijáról a Sziget Fesztiválon:

Az "It's all about me" című kislemez alig egy hete jelent meg a Green Velvet tulajdonában lévő Relief Records gondozásában és azonnal tarolni kezdett a toplistákon. Jay verziója például best sellerként nyitott a heti megjelenések között a Beatport techno listáján. Arról nem is beszélve, hogy mindhárom verzió azonnal chart-ra került.
Jelenleg kicsit több mint egy hét után az EP mindhárom dala is a legjobb 10 közé robbant a Beatport eladási listáján. Jay techno remixe a techno toplistán a 10. helyen, míg az eredeti dal a tech house toplistán a 4. helyen, míg a dal Cajmere remixe a deep house listán a 9. helyen jutott a Top10-be. Háromból három dal, azaz a kislemez összes dala a legjobb 10 közé jutott tehát cikkünk keltekor, ami szenzáció erővel bír világszerte!

A rajongók is folyamatosan méltatják az alkotást a közösségi oldalakon lépten nyomon ilyen és ezekhez hasonló kommentekbe botlunk böngészés közben:

- "Jay Lumen and Green Velvet... What an amazing combo"

- "wow two of my favourite DJs"

- "killer tunes from two legends"

- "release of the year, can't stop listening to"

- "Jay's remix is unbelievably killer, original is perfect too"

Jay Lumen-t kérdeztük arról, hogy miként született a közös munka gondolata és hogy mennyire volt gördülékeny a koprodukció:

"Egy ideje már beszélgettünk Curtisszel (Green Velvet) egy közös dal lehetőségéről, de ez mindig húzódott, hiszen mindketten folyamatosan turnézunk, a kiadói felkérésekről nem is beszélve. Mígnem egyik nap a stúdióban kb. fél óra alatt megírtam egy dal alapötletét és éreztem, hogy ez lesz az, amiről csak Curtis hangja hiányzik. Elküldtem neki azt a 3 percet, amivel addig kész voltam és ő áradozva írt vissza, hogy ez az ami őt is lendületbe hozza és csináljuk meg. Nagyon tetszett neki. A dalhoz már csak a tőle már megszokott acapella elemek hiányoztak, hiszen a zenei alap általam már 99%-ban el is készült. Innentől már csak a turnénaptárunkhoz kellett alkalmazkodni, ahhoz hogy a kislemez elkészüljön. Élveztem a közös munkát. Curtis, vagy ahogy ismerjük, Green Velvet egy rendkívül jó kedélyű ember. Amikor például találkoztunk a kanadai Digital Dreams Festival-on, ahol mindketten felléptünk, szó szerint a nyakamba ugrott a backstage-ben. Egyébként talán ekkor dőlt el végleg, hogy lesz közös munkánk. Nyilván fontos volt a dalt tekintve, hogy emberileg is megtaláltuk a közös hangot, arról nem is beszélve, hogy messzemenőkig tisztelem Curtis munkásságát, hiszen, akár Green Velvet, akár Cajmere álnevét is vesszük számításba, egyaránt kijelenthető, hogy ő volt az egyike, aki letette, de legalábbis jelentősen meghatározta a techno és a house zene alapjait a korai 90-es években. Ezen felül a mai napig az egyik legjelentősebb név az elektronikuszenei palettán.
Annak pedig külön örülök, hogy az elkészült és megjelent dalokat ennyien szeretik.
Nagyon köszönjük a dicsérő szavakat mindenkinek!"

Jay Lumennek idén ezzel immár 7 Top10-es dala és 5 Top10-es kislemeze volt, ami igencsak kimagasló teljesítmény világszerte.
Csak találgathatunk, hogy mivel is lep meg minket legközelebb.

27th Street Parade - Culture of Tolerance

2018.08.11. Belváros, Zürich, Svájc - Zürich, Svájc
Paul Kalkbrenner, Seth Troxler, Joris Voorn, Tale Of Us, Loco Dice, Joseph Capriati, Pan-Pot, wAFF, Eats Everything, Tini Gessler, Bastian Bux, Andres Campo, Andrea Oliva, Nic Fanciulli, Gil Everest, Nici Faerber, Ronny Grauer, Marco Capone, DJerry C, Marco Berto, Vanita, Le Roi, San Marco, Anthik, Andy Katz, Jamira Estrada, Ken Benovi, Wassily, Sensu, Two Waves, Cella, Garance, Null + Void, Soame, Gianni Callipari, Definition, Dario D'attis, Jimi Jules, Manon, Reto Ardour, Ezikiel, Andhim, Animal Trainer, Dubfire, Nicole Moudaber, dk Daniel & Kurt, Aitor Robles, Marek Kay, F.E.M. Ensemble, Night Talk, Angie Taylor, Thomas B, McCoy's S.U.N. Project, Murciano, Luciano, Kantarik, Sanja, Kellerkind, Alain Delay, Thomi B, De La Swing, Manuel Moreno, David Aurel, Ilona Maras, Oliver Aden & Luis Cruz, Sydney Dry, Pitri Heil, Cosmix 2.0, Aaron Khaleian, Adam Ellis, Agent C., Alfred Heinrichs, Andy, Anyken, Arado, B.K., Basement Brothers, Bass Hours, Black Spirit, Brandee, Bynomic, Calou, Frantic / Carol Fernandez, Chris.P, Claz, Cosimo Mele, D-Joker, D.M.G, Danny Carls, Darius, Darren Porter, Dave Hard, Dave Rook, De La Maso, XworkX DJs (DeeCello & Fabio Lombardia), DJ Fly-D, Djulian, Dream, Emilian, Fabio Florido, Ferry Tale, Flowboy, Fly, G.P., George Lamell, Hartmann, Hellchild, Hildi, Jean Pearl, Jerome Anthony, Joe T Vannelli, Joel Fabrice, Johan Gielen, Jose Maria Ramon, Juffy, K-Base, Klangkünstler, Kloë Braun, Laser Lele, Leeroy, Leventino, Liquid Soul, Lupo di Mare, Madwave, Makcim, Max, MC Democian, MC Stephen Davis, Monkey Safari, MoveMental, Mr. Da-Nos, Nade, Nanotek, Nightwalker, Nora En Pure, Pat Farrell, Patrick Vanto, pavl, Pearl, PFW Allstars, Phil Praise, Piranattack, Quicksilver, RamSal, Randy, Raphael Raban, Renisound, Roberto Barone, Robin Tune, Roger M, Rolf Imhof, Roman Klinger, Romano Corsini, Ron, Sachi Toyama, Salon Sombre, Sam Madi, Screech, Sean Tyas, Sei B, Shinouda aka Djane Cämix, Solarstone, Sonidy, Sons Of Maria, Spacekid, Stallo, Stephanie, Steven Stone, Sven May, Taylor & Clarke, Technology, The Lakeman, The Old Dropers, Thomas Lizzara, Tito Torres, Tomcat, Tripple-O, United Levels, Visionkids, Wankelmut, X-Bone, Xicu Portas live, Z-Groove

Kapcsolódó cikkek