Jay Lumen az USA-ban és Kanadában turnézott 7 buli 10 nap alatt

2016.02.23. - -

 

Jay Lumen igen intenzív 10 napos turnéján mindössze 3 szabadnapja volt. Amerikai-kanadai körútja során ugyanis 7 rendezvény erejéig bejárta San Francisco, Seattle, Miami, Hamilton, Toronto, Quebec és Montreal városait, melyek mindegyikében alaposan felrázta a tánctereket.


A nemrégiben frissen debütált Footwork kiadó feje Jay Lumen, 2016-ban sem tervezett túl sok pihenést magának.
Sokan még mindig a szilveszteri emlékeket dolgozzák fel, míg ő már ismét bejárta a világ színpadait turnéi során.


Ezúttal az Egyesült Államok és Kanada volt a célpont, ahol Jay bejárta a tervezett turnéállomások legjobb klubjait.

A turné 7 állomást érintett.

Az Egyesült Államokban:
- Seattle
- San Francisco
- Miami

Kanadában pedig:
- Hamilton
- Quebec
- Montreal
- Toronto


Jay olyan méltán világhírű klubok DJ pultjában játszott, mint a SPACE Miamiban, a Stereo Montreálban, vagy a Coda Torontóban és valamennyi klubban ő volt az est kiemelt vendégművésze.

A turné egy közel 20 órás út után Seattle-ben indult és ezzel igen sűrűn beosztott 10 nap vette kezdetét. Fellépések, interjúk sora következett, hiszen amikor Jay a kontinensre látogat, igyekszik eleget tenni nem csak a klubok közönségének, de a média igényeinek is.
Nem is csoda, hogy ekkora utána az érdeklődés, hiszen immár rendszeres szereplője mind Kanadának, mind az USA államainak, így fellépései minden alkalommal jelentős érdeklődésre tarthatnak számot.Az újságírókat ezúttal leginkább - talán nem véletlenül - Jay Lumen új kiadója a Footwork érdekelte. Hiszen az igen zajos sikerrel indult el az egész világon. Elég ha csak annyit említünk, hogy Jay a kiadón megjelent új dala a "Fusion" immár közel egy hónapja áll a 3 legjobb Techno dal között a Beatport eladási listáján és kislemez dalait olyan nemzetközi nevek játsszák, mint Carl Cox, Joseph Capriati, Ilario Alicante, Monika Kruse, 2000 and One és még hosszan sorolhatnánk.
Nyilván szóba került az is, hogy vajon jó ötlet volt e, hogy a Footwork nem csak digitális formában, de bakelitlemezen is megjelenteti a kiadott dalokat, ami a mai világban igencsak kockázatos vállalkozás.
Erre azonban Jay határozottan rátette a voksát, így a válasz is egyértelmű igen volt.Persze ezen felül számos kérdés várt rá, nyilván a turnét illetően és az aktuális tapasztalatokat illetően.

Az interjúk mellett, ami sokkal fontosabb a bulik is jókora sikerrel zajlottak.
A turné kellemes időben indult az Egyesült Államokban, melynek 20-24 foka szinte felüdülés a hazai télhez képest.
Jay az amerikai régiót a Space Miami Terrace lemezjátszói mögött zárta egy 4 órás szettel, melyet így jócskán napfelkelte után fejezett be.

Miamiban még maradt is 3 plusz nap, melybe egy látogatás is belefért a Miami Seaquarium-ba egy kis delfin találkozóval egybe kötve.Ám ezután jött a "fekete leves", ami az időjárást illeti, hiszen Jay a kellemes késő tavaszi hangulat után belecsöppent egy 40 fokos hőmérséklet zuhanással az igazi kanadai télbe. Az érkezéskor -22 fok fogadta és ez a havas Kanadában töltött 4 nap alatt nem is ment feljebb, sőt.

Szerencsére a bulik hangulata kellően felmelegítették, mind őt, mind a helyi közönséget. A legendás Stereo Montreal pultjában például egy remekbe szabott 5 órás szettet prezentált, melyben elutaztatta közönségét a Techno-tól a Tech House és a Chicago House vonaláig és vissza.

A teljes szettet itt hallgathatod meg:
https://soundcloud.com/jay-lumen-official/jay-lumen-live-5-hours-atA teljes turné a torontói Coda klubban zárult. Ez a helyszín kizárólag a minőségi elektronikának ad helyet. Csak az elmúlt rövid időszakban megfordult itt a Pan-Pot, az Art Department, Robert Hood, Steve Lawler, Green Velvet, DJ Tennis, Seth Troxler, The Martinez Brothers és természetesen most Jay Lumen.
Nem csoda hát, hogy Jay ide is mindig örömmel tér vissza.Itt megnézhetsz egy rövid videót Jay bulijáról a Coda klubban:

https://www.facebook.com/JayLumenMusic/videos/1062440880444552Ő maga az alábbi szavakkal emlékezett a turnéra:

"Igen mozgalmas 10 nap áll mögöttem és eléggé le is merültem, hiszen alvásra sok időm nem maradt, ám egyúttal mégis nagyon kellemesen feltöltődtem. Jó bulik, jó arcok sok röhögés és zene minden mennyiségben. Mi mást kívánhat egy DJ magának. Most aztán az élményekkel gazdagodva kicsit bütykölök a stúdióban. :)"Jay hamarosan újabb hosszú turnéra indul, ezúttal Dél-Amerikába, ahol többek között játszani fog a világhírű Empire Music Festival Akbal Stage-én Guatemalában, de megfordul majd Panamában és játszik Argentínában a Pacha Buenos Aires-ben is. Egy állomás erejéig újra visszatér Miamiba, hogy játsszon a WMC-n Ellen Allien-el és Sian-al az Octopus kiadói estjén a Heart-ban.

Jay Lumen számára tehát továbbra sincs megállás.


27th Street Parade - Culture of Tolerance

2018.08.11. Belváros, Zürich, Svájc - Zürich, Svájc
Paul Kalkbrenner, Seth Troxler, Joris Voorn, Tale Of Us, Loco Dice, Joseph Capriati, Pan-Pot, wAFF, Eats Everything, Tini Gessler, Bastian Bux, Andres Campo, Andrea Oliva, Nic Fanciulli, Gil Everest, Nici Faerber, Ronny Grauer, Marco Capone, DJerry C, Marco Berto, Vanita, Le Roi, San Marco, Anthik, Andy Katz, Jamira Estrada, Ken Benovi, Wassily, Sensu, Two Waves, Cella, Garance, Null + Void, Soame, Gianni Callipari, Definition, Dario D'attis, Jimi Jules, Manon, Reto Ardour, Ezikiel, Andhim, Animal Trainer, Dubfire, Nicole Moudaber, dk Daniel & Kurt, Aitor Robles, Marek Kay, F.E.M. Ensemble, Night Talk, Angie Taylor, Thomas B, McCoy's S.U.N. Project, Murciano, Luciano, Kantarik, Sanja, Kellerkind, Alain Delay, Thomi B, De La Swing, Manuel Moreno, David Aurel, Ilona Maras, Oliver Aden & Luis Cruz, Sydney Dry, Pitri Heil, Cosmix 2.0, Aaron Khaleian, Adam Ellis, Agent C., Alfred Heinrichs, Andy, Anyken, Arado, B.K., Basement Brothers, Bass Hours, Black Spirit, Brandee, Bynomic, Calou, Frantic / Carol Fernandez, Chris.P, Claz, Cosimo Mele, D-Joker, D.M.G, Danny Carls, Darius, Darren Porter, Dave Hard, Dave Rook, De La Maso, XworkX DJs (DeeCello & Fabio Lombardia), DJ Fly-D, Djulian, Dream, Emilian, Fabio Florido, Ferry Tale, Flowboy, Fly, G.P., George Lamell, Hartmann, Hellchild, Hildi, Jean Pearl, Jerome Anthony, Joe T Vannelli, Joel Fabrice, Johan Gielen, Jose Maria Ramon, Juffy, K-Base, Klangkünstler, Kloë Braun, Laser Lele, Leeroy, Leventino, Liquid Soul, Lupo di Mare, Madwave, Makcim, Max, MC Democian, MC Stephen Davis, Monkey Safari, MoveMental, Mr. Da-Nos, Nade, Nanotek, Nightwalker, Nora En Pure, Pat Farrell, Patrick Vanto, pavl, Pearl, PFW Allstars, Phil Praise, Piranattack, Quicksilver, RamSal, Randy, Raphael Raban, Renisound, Roberto Barone, Robin Tune, Roger M, Rolf Imhof, Roman Klinger, Romano Corsini, Ron, Sachi Toyama, Salon Sombre, Sam Madi, Screech, Sean Tyas, Sei B, Shinouda aka Djane Cämix, Solarstone, Sonidy, Sons Of Maria, Spacekid, Stallo, Stephanie, Steven Stone, Sven May, Taylor & Clarke, Technology, The Lakeman, The Old Dropers, Thomas Lizzara, Tito Torres, Tomcat, Tripple-O, United Levels, Visionkids, Wankelmut, X-Bone, Xicu Portas live, Z-Groove

Kapcsolódó cikkek