Jay Lumen Ausztráliában turnézva lett No.1 a Beatporton!

2013.10.19. - -

 

Jay Lumen két hétig turnézott Ausztráliában a kontinens 6 különböző városát érintve. Ez már önmagában is szenzáció értékű, ám azzal hogy Jay mindeközben a Beatport No.1 pozíciójáig jutott legfrissebb, Nobody című dalával, egyenesen hihetetlen!

Alig számolhatunk be Jay Lumen 2013-as USA turnéjáról, hősünk máris újabb kontinenst utazott körbe, hogy megtáncoltassa a helyi közönséget. Persze ennél messzebb nem is utazhatott volna, hiszen ezúttal két hétig turnézott a mesés Ausztráliában.

Jay turnéja öt ausztrál várost, Melbourne-t, Sydney-t, Cairns-t, Adelaide-t és Brisbane-t érintette, plusz ellátogatott az Ausztrália sarkától nem messze eső New Caledonia paradicsomi szigetére is egy remekbe szabott DJ szett erejéig.

A turné olyannyira jól sikerült, hogy a szervezők már az első este után azonnal a 2014-es újabb turné tervein kezdtek dolgozni. Nem is csoda, hiszen a turnét óriási siker és médiavisszhang kísérte. A nyitó esten például, mely egybe esett Melbourne egyik legnagyobb underground fesztiváljával, Jay bulija messze vitte a pálmát. A méltán híres Revolver Upstairs, a város egyetlen klubja volt, mely teltház mellett fogadta vendégeit.
A másnapi New Caledonia szigetén rendezett parti pedig szintén öregbítette a mi Jay-ünk hírnevét, hiszen az utolsó pillanatos helyszínváltozás ellenére az ásónyomnyi, ám varázslatosan szép kis sziget lakói csordultig telítették meg a több, mint 1000 fős klubot. A folytatás is hasonló volt, hiszen Sydney városában is fergeteges hangulatnak örülhettek a szervezők, így nem is csoda, hogy a jó hangulat hatására és a közönség nyomásának engedve a Goldfish klubban Jay Lumen egy több, mint 3 és fél órás szettet játszott a helyieknek.

A következő Adelaide és Cairns városok után, pedig Brisbane-ben egy speciális délutáni bulival zárult Jay turnéja. A családias hangulatú buli amolyan Boiler Room érzetre emlékeztető esemény az ausztrál városka életében. Jay olyannyira elvarázsolta a közönséget, hogy végül az este 8-ra tervezett záróra helyett Jay ½ 10-kor tette fel utolsó zenéjét.

Jay Lumen a turné kapcsán számos rádió és újságinterjúnak is eleget kellett, hogy tegyen, hiszen több mint 3 év kemény munkájába telt, mire a mi Jayünket az ausztrálok le tudták kötni erre a turnéra. Másfél, vagy akár két szabad hetet ugyanis szinte lehetetlenség találni Jay telített turnénaptárában.


Ami a fantasztikusra sikerült turné értékét még inkább emeli, hogy Jay Lumen legfrissebb kislemeze az Ausztrál turné kezdete előtt négy nappal jelent meg. Az első hétvége záró buliján pedig Jay már azt ünnepelhette, hogy az EP Nobody című dalával a Beatport tech house chart-jának legfelső fokán, tehát a No.1 pozícióján trónol. Ez azt jelenti, hogy megjelenéstől számított mindössze hét nap leforgása alatt a dal mindent és mindenkit maga mögé utasított a listán, többek között olyan sztárok dalait, mint a Booka Shade, a Groove Armada, Tiga, Kink és még hosszan sorolhatnánk.

A dalt egyébként az Egyesült Királyság több rádiója is már most az év tech house – deep tech szerzeményének kiáltotta ki, ugyanis állítólag a britt klubbokban az elmúlt hétvégén a Nobody forgott a legtöbbet.

A dalt az ausztrál Fresh 92.7 FM egyenesen a minőségi elektronikuszene diadalának nevezte, hiszen Jay Nobody trackje még a manapság trendinek mondott kommercionális előadók friss dalait is sorra maga mögé utasította nem csak a Beatporton, de számos nemzetközi listán is. Többek között Steve Aoki új remixét, a Nervo, vagy Mark Knight legutóbbi dalát, Hardwell több remixét, Axwell új dalát, Dimitri Vegast, de Avicii Wake Me Upját, vagy Lana Del Rayt is megelőzte az eladási listákon, hiszen a Nobody például a Beatport összesített, minden stílust – beleértve a hip-hop, r’n’b és pop szerzeményeket is – felölelő listáján is a legjobb 10 között szerepel.
Ahogy a Fresh FM műsorvezetője aposztrofálta, „Jay Lumen a Nobody-val sokadszorra mutatja meg, hogy az igényes, vagy akár underground elektronikuszene legalább akkora érdeklődésre tart számot világszerte, mint a milliárdos médiagépezet által agyonerőltetett pop house.”

A track egyébként Jay Lumen So Long Sunshine című kislemezén látott napvilágot, a napjainkban legkiemelkedőbb, elsősorban deep house label-ként ismert OFF Recordings gondozásában. Az EP – ahogy azt Jay kislemezeinek többségénél megszokhattuk – elérhető vinyl (bakelitlemez) és digitális formában egyaránt. Így tehát akik az ismét egyre népszerűbb fizikai adathordozót részesítik előnyben, azoknak sem kell csalódniuk.

Amennyiben a dal a jelenlegi ütemben fogy tovább Jay Lumen eddigi legsikeresebb szerzeményeinek eladási rekordjait is megdöntheti. Csak példaként Jay korábbi Get Ready dala a hazai eladási adatokat tekintve itthon 10-szeres platina és/vagy 20-szoros aranylemez lenne, de az anno a Drumcode gondozásában megjelent Strange Fruit is 8-szoros platina és/vagy 16-szoros aranylemez lenne itthon. Ezt ez idáig hazánkban még pop előadó sem érte el.

Úgy tűnik, hogy Jay a Nobody-val saját eddigi rekordjait is képes lesz túlszárnyalni.

Ő maga az alábbi szavakkal kommentálta Ausztrál turnéját és a friss No.1 sikert:


„Hatalmas élmény volt Ausztráliában turnézni. Kicsit ugyan elfáradtam, pláne, hogy alig értem vissza előtte az amerikai turnémról, de így is minden percét élveztem. Fantasztikus természeti csodákat tudhat magáénak a kontinens, amik egy részét sikerült csak megnéznem, ám így is csodaként éltem meg. A bulikra pedig szintén nem panaszkodhatom. 6 fantasztikus estén vagyok túl. Az pedig, hogy közben tudtam meg, hogy No.1 lettem a Nobody-val, csak pont az „i”-n. A második hetet szinte végig ünnepi hangulatban éltem meg. Csak azt sajnálom, hogy a járattörlés miatt lemaradtam a Bónuszról idén, de jövőre azt is bepótolom, ígérem. Az ausztrál szervezőknek pedig köszönöm ezt a fantasztikus két hetet!”


Jay Lumen persze továbbra sem ül a babérjain, hiszen alig hogy hazaért ausztráliai turnéjáról, pár nappal később, október 18-án máris az Amsterdam Dance Event-en lép fel Monika Kruse és 2000 and One társaságában.

Ezzel a linkkel elérhetitek Jay Lumen Sydney-ben rögzített és letölthető, több mint 3 órás szettjét:
https://soundcloud.com/jay-lumen-official/jay-lumen-live-at-goldfish

Kapcsolódó cikkek