Jay Lumen a Pacha Buenos Aires színpadán zárta közel 1 hónapos turnéját Dél-Amerikában

2016.05.05. - -

 

Jay Lumen közel 1 hónapon át turnézott Dél-Amerika klubjait járva. Meglátogatta Guatemala, Panama és Argentína számos elektronikus zenei szentélyét míg végül a turnét Buenos Aires leghíresebb szórakozó helyén, a Pacha klubban koronázta meg.A mi Jay Lumenünk továbbra sem tétlenkedik. Lassan már csak a külföldi lapokból kapunk hírt róla, hogy merre jár, hiszen annyi országban és kontinensen fordul meg, hogy alig látjuk kishazánkban. Egyszerre büszkeséggel és keserédes boldogsággal konstatálhatjuk, hogy március végéig folyamatosan külföldön turnézott, míg végre hazánk színpadain is láthattunk.

Többek között majd egy hónapon át turnézott Dél-Amerikában, ahol játszott Guatemalában, Panamában és Argentínában is, egy kis Egyesült Államok béli kitérővel.


Guatemalában az ország talán legjelentősebb elektronikus zenei fesztiválján, az EMF-en kezdte a turnét, hogy az Akbal stage headlinereként táncoltassa meg a sátorba gyűlt ezreket. A fesztivál területén kialakult homokvihar közeli állapotok sem tántorították el a közönséget az eseménytől, így mind a fesztivál maga, mind Jay és az ő nevével fémjelzett színpad teltháznak és remek hangulatnak örvendhetett. A rendezvény egyébként idén először nyitott underground e-zenei sátrat, engedve a helyi közönség nyomásának, és a fesztivál első napján mindjárt Jay Lumen tölthette be a kiemelt vendégművész szerepét.


A turné Panamában folytatódott, ahol Jay az 1400 Rooftop táncparkettjét rázta fel, amolyan igazi délies hangulatban. Ezután következhetett egy kis kiruccanás Floridába, hogy a Push Ultra Lounge tetőteraszán, St. Petersburgban (igen, Floridában is van egy) játsszon egy hamisítatlan lazulós szettet a vasárnapi estére való tekintettel.


Majd végre következhetett Argentína, ahol a helyi közönség immár 4 éve várja, hogy Jay Lumen végre náluk turnézzon. Ugyanis 4 esztendő kemény szervezői munkájára volt szükség, hogy Jay naptárában találjanak olyan szabad időszakot, ami mindkét fél számára ideális lehet. Úgy tűnik, hogy meg is érte a várakozást, hiszen az összes helyszín kitehette a megtelt táblát már a nyitás után egy-két órával.


Santa Fé-ben a BOOM szervezőcsapat vendégeként egy egyedi rendezvényteremben került sor Jay Lumen estjére. A hangulat önmagáért beszélt, hiszen a szervezők egyértelmű véleményezése alapján Jay a csapat fennállásának legjobb hangulatú buliját prezentálta.
Itt megnézheted a helyszínen készült videót:
https://www.facebook.com/JayLumenMusic/videos/1075724029116237

A közönség a buli végén ráadást követelt, ám a szigorú szabályozás következményeként a zárás időpontját pontosan szükségeltetett betartani.Persze Cordoba sem maradt Jay Lumen nélkül, ahol a város leghíresebb és egyben immár világszerte ismert underground szentélye, a Club Berlin rendezte meg Jay buliját.

Itt kaphatsz ízelítőt a helyszín atmoszférájából:
https://www.facebook.com/JayLumenMusic/videos/1076552945700012

Ez a klub a mai világban is sikeresen működve mutatja be azokat a minőségi elektronikus zenét játszó előadókat, akik nem a mainstream zene könnyed hullámai mellett tették le a voksukat.
Mondhatni Cordoba igényes elektronikus zenei vénájába a Club Berlin pumpálja a vért.Végül, de korántsem utolsó sorban Jay ellátogatott a legendás Pacha Buenos Aires falai közé, hogy feltüzelje a táncteret a világhírű cseresznyés klub lemezjátszói mögül. A Pacha nevét senkinek nem kell bemutatni, hiszen az elmúlt évtizedekben a világ minden táján letette már a névjegyét.
Jay 2 órában, pár korábban sehol sem hallott dalt is lepörgetett a nagyérdemű legnagyobb örömére. Egy hamisítatlan, igazán groove orientált szettről beszélhetünk, olyan igazi nyári hangulatban.


A teljes szettet itt hallgathatod és nézheted meg:Szerencsére ez a közel egy hónap azért pihenésre is hagyott időt. Nem maradt ki a természeti látványosságok megtekintése és a városnézés sem a programból. Argentína például mesés természeti adottságokkal rendelkezik, így egyértelmű volt, hogy ezt bele kell kalkulálni a feszes napirendbe.Jay Lumen az alábbi szavakkal kommentálta a turnét:

"Ismét fantasztikus élményekkel lettem gazdagabb. Dél-Amerika az a terület, ahol az elektronikus zenei kultúra meglehetősen magas szinten áll és a közönség is nyitott az új hangzásokra. Kevésbé profil, vagy PR orientált közegről beszélünk, ahol valóban az tesz népszerűvé egy DJ-t, hogy mit nyújt a lemezjátszók mögött. Ez a fajta őszinte nyitottság és a rossz értelemben vett önző zenei elitizmustól való tudatos távolmaradás az, amiért imádok ott játszani. Arról már nem is szólva, hogy minden alkalommal vibrál a levegő, hiszen a közönség le sem tagadhatná déli mivoltát. Persze maga a közeg, a természeti kincsek, a városok atmoszférája is magával ragadó. Imádtam kint lenni ezúttal is."


Azóta Jay persze már számos más országban megfordult, hiszen ismét tiszteletét tette a londoni EGG-ben, de Berlinben, Zágrábban, Bécsben, vagy Brüsszelben is.Szerencsére hónapok után végre kis hazánkban is színpadra állt számos helyszínen.
Többek között egy hamisítatlan Techno szettet pörgetett a Hyperspace 20. születésnapi eseményén.


Ezt teljes egészében itt hallgathatod és nézheted meg:Jay Lumen tehát továbbra sem ül a babérjain, persze mi mást is vártunk.
Utazásait nyomon követni pedig lassan szinte lehetetlen.


 


Kapcsolódó cikkek