Jay a Tresor-ban

2012.11.19. - -

Jay Lumen a legendás berlini TRESOR club sztárvendége volt!Jay Lumen első magyarként játszott a méltán legendás és egyben patinás TRESOR clubban, ahol headlinerként, tehát az est elsőszámú és kiemelt sztárvendégeként állhatott a lemezjátszók mögé a kétnapos rendezvényhétvége pénteki napján. A Tresor, Berlin talán legismertebb clubja a mai napig, melyet világszerte hatalmas hírnév és legenda övez a techno Mekkájaként.


Ismét egy hatalmas mérföldkő kis hazánknak, mely ismét Jay Lumen nevéhez fűződik…! Lassan megszámlálni sem tudjuk, hogy mindannyiunk Jay-e mi mindent tett már azért, hogy Magyarország örökre beírja magát a nemzetközi elektronikuszenei és egyáltalán a zenei szcénába. Karrierjében ezúttal is egy olyan állomásához érkezett, mely nem csak számára, de hazánk számára is fontos lépés.

Jay Lumen első magyarként és egyben headlinerként játszhatott a világszerte hatalmas hírnévnek örvendő berlini Tresor-ban az Ostfunk elnevezésű két napos rendezvény nyitónapján. Jay a kétszintes Tresor nagyobbik termében, a Globusban pörgette a lemezeket, ahol teljes teltház mellett táncoltatta meg a nagyérdeműt.

Ám itt még nem állt meg, hiszen hivatalos műsora után, a helyiek kérésének engedve az alsó szinten, a Tresor teremben is tiszteletét tette egy rövidebb szett erejéig, amit még egy back2back is követett a club egyik rezidensével. Ebből is nagyon jól látszik, hogy a helyi közönség nem igazán tudott betelni Jay zenéjével, hiszen nagyon nehezen engedték csak el a klubból.


A Tresor nem véletlenül vált a világ egyik legismertebb klubjává. Olyan nevek léptek már fel itt, vagy épp indult karrierjük innen, mint például Richie Hawtin, Carl Cox, Sven Vath, Marco Carola, Ricardo Villalobos, Adam Beyer, Magda, Steve Bug, DJ Rush, Jeff Mills, Chris Liebing, és még hosszan sorolhatnánk a nagyobbnál nagyobb neveket. Fentiek tudatában még inkább óriási dolog, hogy a Tresor választása Jay Lumen-re headlinerként esett.


A klub egyébként 1991 januárjában nyitotta meg kapuit és azóta, tehát immár több, mint 20 éve töretlen hírnévvel büszkélkedhet. Ezalatt a korai Acid House stílustól a techno-n és a minimal-on át az aktuális tech house és deep house vonalig mindig kizárólag az igényes elektronikus zene képviselőit látta vendégül, ezzel sokat hozzátéve a világ kulturális fejlődéséhez. Az, hogy mindemellett közönség kedvenc klubbá is tudott válni, bebizonyította, hogy az igényes zenei hangzásra hatalmas igény volt, van és lesz. Mindezt egy speciális ideológiával érte el. A terv az volt, hogy kizárólag a zenére helyezik a hangsúlyt. A Tresor a világ egyik legjobb hangrendszerével büszkélkedhet, mely ennek elengedhetetlen alapja, ugyanakkor a klub puritán módon egyszerű is minden felesleges külsőségektől mentes belső „dizájnja” tökéletesen a zenére irányítja a közönség figyelmét.

Nos, Jay Lumen egy ilyen zeneközpontú közegbe csöppent, mely minden nemzetközi a sztárság útjára lépett DJ számára fontos állomás. Jay az alábbi szavakkal kommentálta a partit:


„Mondanom sem kell, hogy hatalmas köszönet a szervezőknek, hogy meghívtak a berlini Tresorba. Óriási élmény volt abban a klubban állni a lemezjátszók mögött headlinerként, amelyet hosszú évekig figyeltem a távolból, mint a zenei élet egyik irányadó klubját. A buli fantasztikus volt. Igazi underground környezet, teltház, zeneileg nyitott közönség, remek hangulat, többet nem is kívánhat magának egy DJ. Végül mindkét szinten játszottam, mivel jópáran hangot adtak ennek a kérésnek, melynek persze örömmel tettem eleget, pláne pár pohár „lazítás” után. Még egyszer köszi mindenkinek, fantasztikus volt a Tresor.”

Jay Lumen Tresor Berlin élő mixét az alábbi link segítségével hallgathatjátok meg és tölthetitek le:

www.soundcloud.com/jay-lumen-official/jay-lumen-live-at-tresor

Az élő felvétel várhatóan CD formátumban is elérhető lesz Jay turnéállomásain.Kapcsolódó cikkek:
Világszenzáció: Jay Lumen 1 éve megszakítás nélkül a Top10-ben!!!
Jay Lumen a legendás Privilege headlinere volt IbizánKapcsolódó cikkek